Jump to content

Szeresd meg magad, hogy fogyni tudj

2016. 11. 07. 17:00

Sokak nincsenek megelégedve saját testükkel, ezért fogyókúra, diéta, valamilyen testmozgás kombinációjával igyekeznek közelíteni a számukra ideális test eléréséhez. Sokat költünk kenceficékre, étrendkiegészítőkre, de belül is dolgozni kell.

A „Fogadd el önmagadat” ez esetben is egy jó tanács. Habár már közhelynek tűnik, és aki épp fogyókúrázik, edzésekre jár, az valószínűleg éppen azért teszi, mert nem elégedett önmagával. Mégis szeretni kell magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Persze nem kell tétlenül üldögélned, de arról van szó, hogy ha nem szereted, és nem tiszteled magadat, a testedet, akkor mindig egy erős hiányérzettel fogsz élni. Ez a hiány pedig negatív érzéseket kelt benned, és így létezni a mindennapokban nem lehet. Jól biztosan nem. Szeresd meg önmagad, találd meg a szépségeidet és közben azon dolgozz, hogy fokozni tudd ezt. Olyan mozgásformát kell felfedezni, amelyet örömmel végzel, és nem csak azért, hogy testedet alakítsd. Ha kényszerből kezdesz bele valamibe, akkor csak ideig-óráig fogod csinálni, de ha tényleg jót tesz a testednek, akkor a lelkednek is. Egymásra hat ugyanis a megfelelő mozgás, így egyáltalán nem lesz kínlódás a mozgás és szinte észrevétlenül alakul a tested.

Van, hogy mindent úgy csinálsz, ahogy az a nagy könyvben nem van írva, figyelsz a sportolásra és az étrendre is, mégsem fogysz. Hátterében lehet mélyebb lelki ok is, ami nem engedi a fogyást. Ehhez önismeretre van szükség. Nézz magadba, hogy miért lehetsz olyan, amilyen. Engedd el magadat olyan mélyre magadban, hogy megtaláld a válaszokat.

Sokunk menekül az evésbe a gondok és az unalom elől. Csak egy kis nasi a TV előtt, mert épp a kedvenc sorozatod megy. Egy kis búfelejtő csoki, mert felbosszantott valaki. Eszünk, ha ünneplünk, eszünk, ha szomorúak vagyunk, eszünk, ha nem történik semmi sem. Ha erre már rádöbbentél, az fél siker. Ezt a rossz szokást kell kiiktatni az életedből. Az elején nehéz, hiszen már berögzült szokásról van szó. Lehet, hogy nem is vagy éhes, csak a szomjúságot is éhségként értelmezed. Ezért igyál egy pohár vizet, és ha tényleg éhes vagy eztán is, akkor ehetsz valamit.

Teremtsd meg az álmodat. A gondolatok teremtő erejét vesd papírra. Fogalmazd meg, hogyan szeretnél kinézni, mi az elérendő célod. Milyen ruhákat nem viseltél eddig az alkatod miatt, de mindig szerettél volna? Írd le.

Ne becsméreld le magad. Szeresd magad a tükörben is.

(Forrás: marmalade.hu | authoritynutrition.com, yahoo.com/képek)