Jump to content

Csajos sportok - Neked melyik jön be? - 1. rész

2016. 11. 04. 20:21

Legyünk őszinték, egészségünk megőrzése mellett leginkább hiúságunk sarkal minket arra, hogy heti néhány alkalommal leimádkozzuk magunkat az edzőterembe. Bikini szezon ide vagy oda, egész évben jól akarunk kinézni, leginkább azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és tetszünk a jelenlegi vagy a jövendőbeli párunknak. De milyen sportot válasszunk? A döntés alapos körültekintést igényel, úgyhogy nézzünk is meg néhány alternatívát, a szokásos kalória számolgatás nélkül!

Futás

Sokan irigylik azokat, akik rendületlenül róják a kilométereket, hisz ki szeretett futni az általános iskolában? A futás mondhatni életforma, a technikáját el kell sajátítani, viszont jó hír, hogy hamar bele lehet jönni. Próbáld ki szabadban és futópadon is, rövid idő alatt rájössz, hogy melyik lesz számodra a nyerő. Ha egyszer elkezded, könnyű beleszeretni ebbe sportba, és igazán hamar nagy eredményeket érhetsz el. Ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek c. klasszikusából megtudhattuk, a futáshoz nem kell kisminkelni magunkat, mindig számíthatunk rá, és nem csal meg minket. „Csak csinálni kell.” A futás a Te sportod, ha igazán kitartó és elszánt vagy, ha nem szeretsz másokkal edzeni, és fontos, hogy a saját tempódban tudj haladni. De akkor is, ha költséghatékony megoldásra vágysz. Mi a célod? Ha nem elsősorban izmokat szeretnél magadra szedni, viszont gyorsan megszabadulnál néhány felesleges kilótól, vagy irigykedést akarsz kiváltani a környezetedből, mindenképen kezdj el futni!

Fallabda

Párosban szép az élet? Ha olyan mozgást keresel, amelyet párban lehet űzni, és közben jót lehet szórakozni, akkor keress egy hasonlóan sportolni vágyó partnert, tűzzetek ki egy időpontot, keressétek meg a legszimpatikusabb sportközpontot, foglaljatok pályát, és garantáltan nem fogjátok megbánni. Emlékezzünk csak vissza, hogy hányszor mondta el a középiskolás tesi tanárunk, „hogy most játszatok, mert felnőtt korotokban nagyon kevés lehetőségetek lesz rá.” Igaz, hogy a fallabda nem kidobós, de közel azt az élményt élheted át, ha emellett a sport mellett döntesz. Az elején nem is kell eget rengető költségekbe verned magad, a legtöbb helyen bérelhetsz, ütőt és labdát is, így akár még meg is gondolhatod magad, mielőtt beruháztál volna az eszközökre. Az intervall futáshoz hasonlóan, a fallabda is a váltakozó intenzitásnak, és pulzus szám változásnak köszönhetően fokozott zsírégető hatással bír. A squash a Te sportod, ha nem szeretsz egyedül mozogni, és a keretbe belefér egy kicsit költségesebb sport. Mi a célod? Ha fogyni és szórakozni szeretnél egyszerre, hosszú távú megoldást keresel, vagy valami olyan sportot választanál, amit viszonylag kevesen űznek, válaszd a fallabdát!

 

(Forrás: eperhab.blog.hu)