Jump to content

Vörös, viszkető pöttyök borotválás után?

2016. 10. 30. 19:00

A külső megjelenésre sokat adó nők, de még a külsőségekkel nem is annyira foglalkozó hölgyek alapvető higiéniai szokásai közé tartozik a szőrtelenítés. Ahogyan a férfiak is, úgy a nők bőrét is érintheti a borotválkozás utáni irritáció.

A kéretlen szőrszálak hónaljról, lábakról, intim testrészről való eltávolítása ma már teljesen hozzátartozik a nők mindennapjaihoz. Nyáron, amikor sokkal szabadabban öltözünk, akkor erre még precízebben odafigyelünk, de évszaktól függetlenül fontos megszabadulnunk a szőrtől. Egy női harisnyás láb, borzasztó akkor, ha szőrszálak kandikálnak ki a nejlonharisnya apró lyukacsai közül.

Van néhány szabály, amellyel megelőzhető, hogy a bőr kipattogjon borotválkozás után. Ha borotvát használsz a szőrtelenítéshez, akkor megfelelő női, éles borotva szükséges. Amilyen gyakran csak szükséges, gyakran cserélni a borotvát. Fürdés vagy zuhanyzás végén érdemes megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól, mert addigra már kellően felpuhul a bőr és a szőrszálak is. Arra azért ügyelni érdemes, hogy ne áztassuk magunkat ki, mert a nagyon kiázott bőr sem ideális. Ugyanígy figyelni kell a víz hőmérsékletére is. Ne legyen se túl meleg, se túl hideg. Hölgyek számára gyártott borotvahab és gél is kapható. Ha nincs, megteszi a férfiak részére készült borotvahab is, ennek híján pedig megfelel a tusfürdő vagy hajbalzsam is. Ha érzékeny a bőrünk, akkor olyan terméket kell választani, amely illatanyagtól mentes. A szappan rossz választás, mert szárítja a bőrt, márpedig borotválkozás során kerülni kell minden olyat, ami kiszárítja a bőrt.

Ha már arra szántuk időnket, hogy borotválkozzunk, akkor nem szabad kapkodni, nem szabad sietni. Minden lehúzás után öblítsük le a borotvát, hogy megszabaduljunk a levágott szőrszálaktól, valamint hogy a borotva feje vizes maradjon. Lazán és könnyedén mozgassuk a borotvát. Az, hogy a szőr növekedésének irányába, vagy ellentétesen húzod a borotvát, rád van bízva. Borotvától és bőr érzékenységétől függően meg lehet próbálni, hogy a szőr növésének ellentétes irányába távolítod el a szőrt, de ha a borotva nem tökéletes, akkor könnyen bőrirritációt eredményezhet. Tény, ha így húzzuk le a szőrt, akkor simább marad a felület, de nagyobb a gyulladt és kipirosodott bőrfelület esélye.

Még ha soha azelőtt nem gyulladt be a borotvált felület, bekövetkezhet az, ami igen kellemetlen és fájó tud lenni. A bőr gyulladására, kipirosodására használhatsz némi jeget. Papírtörlőbe csavarj jégkockát és azt nyomd gyengéden a bőrödhöz. Nem szabad vakarni, dörzsölni, mert csak fokozod a bajt. Az almaecet erre a problémára is kiváló. Fertőtleníti és csökkenti a gyulladást is. Hígítsd fel az almaecetet, márts bele vattát, vagy kendőt és borogasd a felületet. Ha van otthon aszpirin, akkor egy tablettát törj össze, majd annyi vizet és vazelint adj hozzá, amennyivel kenhető állagúvá válik. Vidd fel a kényes bőrfelületre.

(Forrás: marmalade.hu | livestrongcdn.com/képek)