Jump to content

Szupercsajos edzésformák

2016. 10. 04. 23:20

A sport manapság nem csak az izmok fejlesztéséről szól, hanem segít az egészségügyi és a lelki problémákból való kilábalásban, sőt, bizonyos edzéstípusok a nőiességedre is pozitív hatással vannak!

Beautyrobic

Az egyik legnőiesebb mozgásforma a csípő, a derék, a has, a popsi és a hát formálását célozza meg.

Egy felmelegített teremben, kissé ezoterikus hangulatban, szexi táncmozdulatokkal erősíti a nőiesség legkifejezőbb testrészeit. Azon túl, hogy félhomályban végzik a csípőcsavarást, a Beautyrobic a hagyományos mozgásformával szemben sokkal inkább egy „selfness irányzat”.

A mozgáson és a hangulaton keresztül a belső szépség kifejezésére és a magabiztosság növelésére fókuszál. Ha egyszer kipróbálod, te is biztosan függő leszel!

Rúdtánc

A sok évig csak külföldön hódító csajos mozgásforma pár éve Magyarországon is debütált a modern szabadidős sportok között. A koncepció leszámolt a korábbi sztereotípiákkal – nem ciki és félreérthető, hanem szexi és trendi mozgásformáról van szó.

Az órákon a függőlegesen rögzített rúdon végeznek gyakorlatokat, haladóbb szinteken már akrobatikus elemekkel fűszerezve.

Fejleszti az izmokat, az egyensúlyérzéket, a hajlékonyságot, javítja a testtartást, és hozzájárul a nőies kisugárzáshoz és a jó közérzet kialakulásához.

Légtorna karikán

Azt mondják, hogy a karika az akrobatikus elemek és az érzéki líra fúziója – a sokszor angolul emlegetett aerial hoop szintén az egyik legnőiesebb és legelegánsabb mozgásforma.

Az órákon gyönyörű pózokat és hajlékonysági elemeket tanulhatsz a plafonhoz rögzített karikán, és ha nem szereted a csoportos edzéseket, akkor ez igazán neked való, mert csak pár emberrel foglalkoznak egy időben.

Stretching

A stretching a rúdtánc és a karika kishúga.

Az izmok nyújtása, a hajlékonyság fejlesztése elengedhetetlen a spárgás vagy hasonló elemek elsajátításához.

Viszont nem csak azoknak ajánlott, akik később ilyen gyakorlatokat szeretnének megtanulni, hiszen segít a megfelelő testtartás elsajátításában is, amitől a járásod sokkal nőiesebb lesz.

Pilates és jóga

Az igazi nő kívül-belül szép, mert harmóniában van önmagával. Ehhez nem elegendő minden esetben a nőiesség és az önbizalom fejlesztése, hanem a léleknek is szüksége van törődésre.

A jóga és a pilates olyan mozgásformák, amelyek testre gyakorolt jótékony hatásukon túl segítenek a belső hangodra való figyelésben is.

Hetente egyszer-kétszer nagyon hasznos kiegészíteni valamelyik edzésed ilyen jellegű gyakorlatokkal.

(Forrás: bien.hu)