Jump to content

Bársony, csillogás, velúr, hegyes orr – őszi-téli cipődivat

2016. 10. 03. 17:00

Olyan távolinak tűnt még hetekkel ezelőtt az, hogy zárt cipőbe bújtassuk lábainkat, csakhogy azóta ránk köszöntött a hűvösebb, szelesebb, csapadékosabb idő. A nap még süt, de ereje már gyengül. Zártabb cipőket viselünk. Milyen az idei őszi, téli cipődivat?

Papucsban, szandálban már fáznak lábaink. Harisnyával még elviselhető a reggeli hűvös, de ahogy megyünk bele az őszbe, egyre esősebb és hidegebb lesz már nem csak reggel, hanem napközben is. Ha melegben és kényelemben akarjuk tudni lábainkat, egyben pedig divatosak is szeretnénk lenni, akkor feltétlenül be kell szerezned néhány új darabot. Nekünk, nőknek a cipővásárlás nem okoz gondot. Ha teheted, vesd bele magad a cipővásárlásba.

A sportcipők közül a sneakerek továbbra hódítanak. Kényelmes viselet farmerrel. Iskolába és munkahelyre is kényelmes, rohangálós, sportos lábbelik.

Megvakulni nem fogunk, de tény, hogy a csillogás jelen lesz ősszel is, hiszen divatosak a metálos fényű cipők. Hogy ebbe a fényességbe egy kis természetességet csempésszenek, előszeretettel alkalmaznak kígyópikkelyhez hasonlatos mintákat a csillogó felületeken. A minta és a fényes anyag feldobja őszi lábviseletünket, ezen túl azonban hajtásokkal, kisebb, nagyobb csatokkal is operálnak. Nemcsak csillogni lehet, ugyanis a bársony anyag is helyet kap az őszi divatban. Táska, ruha és cipő (akár edzőcipő) is lehet bársonyból. Hangsúlyossá válnak a cipők orrán tündöklő díszek, ezek ugyanis cseppet sem visszafogottak. Feltűnő viselet lesz.

Az átmenti időszakra, egy ünnepélyes alkalomra is megállja a helyét a hegyes, zárt orrú szandál, amely azonban nem megoldás a hideg napokra. Arra igazán a csizmák, bakancsok alkalmasak. A magas talpú bakancsok voltak már divatban, most ismét. A nem túl nőiesnek tűnő bakancsot imádni fogjuk akkor, ha eljön az ideje. Az esőtől, a hidegtől garantáltan megvéd. A fűzős bakancsok vagányságot kölcsönöznek viselőjének.

Ősszel már közelíthet az időjárás a télihez. Bizony előkerülhetnek a bokacsizmák. Nagyon hasznos és trendi viselete a hideg időszaknak. Idén a divatos csizmák boka felett végződnek. Mindenféle magasságú sarokkal megvásárolható.  Kényelmes és kellően meleg lábbelik. A bársonyos velúr csizmák hódítanak ősszel. Aranykorát éli a hegyes orr, így az őszies, lapos cipők terén és a bokacsizmák között is ez a trendi 2016 őszén és telén. Amíg az orr hegyes, addig a sarok T alakú.

Elmondható, hogy ami a cipőkben divatos lesz, az a ruhák között is, így nemcsak színben, hanem mintában is össze lehet öltözni, hogy az összhang meglegyen.

(Forrás: marmalade.hu; howomen.com, bestproducts.com/képek)