Jump to content

Fagyos gyógyulás és regenerálódás

2016. 09. 29. 19:00

Ősz van, és a már a nappalok sem olyan melegek, mint nyáron voltak. Vannak, akik ezt az időt sokkal jobban kedvelik, mint a tikkasztó hőséget. Jobb a hideg? Ha még gyógyulni, fogyni is szeretne valaki, akkor tudunk számára egy jó kezelést.

A szaunát sokan nem viselik el amiatt, hogy a kabinban kibírhatatlan a meleg. Ha te is az ilyen emberek táborát gazdagítod, akkor lehet neked a krioterápia való. Ugyanúgy egy kabinban kell tartózkodni, de ott nem lesz panasz a hőségre, ugyanis 0 °C-ra lehűl a bőr, miközben addig ücsörögsz, amíg csak bírod. Az extrém hideg szauna kipróbálásához elszántság és bátorság is szükséges, de azok számára igazán áldásos hatása lehet, akik ízületi gyulladással, gerincbántalmakkal küzdenek. A fizikai gyulladás mellett kiváló fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, és megfelelő kezelés jelenthet a narancsbőrre is.

Hihetetlen, de mínusz 130 fokba ültetnek be. Gondolj csak bele, hogy a bolygónkon mért eddigi leghidegebb mínusz 89 fok volt. A krioterápia kabinjában viszont mínusz 130 fok uralkodik, neked pedig nincs más dolgod csak fázni és vacogni. Nem fagysz meg, de iszonyú hideg van odabent. Hiába repkednek a fagyos szaunában a mínuszok, mégsem áll be a fagyás, amely azért is lehetséges, mert ha már nem bírod, vagy a bőröd nem bírná, akkor ki kell szállni. Az ilyenfajta kezelés során a szakember ott van melletted, és ha szükségesnek látja, azonnal leállítja a kezelést. Sőt, ha az egészséged nem engedi, akkor maga a kezelés meg sem történhet.

Ez a kezelés arra irányul, hogy a szervezet öngyógyító funkciói újra működésbe lépjenek. Olyan ez, mint amikor egy számítógépet újraindítunk, és jól tudjuk, hogy azzal sok technikai kellemetlenségtől megszabadulhatunk. Ugyanez játszódik le a szervezetben is, a hideg következtében újraaktiválódnak a szervezet védekezőképességét biztosító funkciók. A hidegnek köszönhetően az immunrendszer is erősödik. Mivel csak a fej lóg ki a krioterápia kabinjából, így minden ízületet érint a hideg, amely pedig órákra megszüntetheti a fájdalmat, de akár meg is szüntetheti.  A legjobb, hogy nemcsak a fizikai bántalmakra, fájdalmakra van hatással, hanem a lelki problémákra is. Az alvási zavar és a depresszió esetében is alkalmazható kezelés, de a bőrbetegségeket is gyógyítja. A krioterápia a gyorsabb regenerálódást segíti és a sportsérülések során is gyorsabb felépülést eredményez.

A sejtek regenerálódását segítve fiatalítja a bőrt, de az egész testet is, így a ráncok, bőrhibák enyhítésében is szerepet játszik. A kabin használata után a bőr elkezd kiengedni, felmelegedni, amely serkenti a vérkeringést, így a narancsbőr jótékony kezelője is. A hidegben töltött reszketés során kalóriát éget a szervezet, amely egy diéta igazán jó kiegészítője lehet.

Mielőtt ki szeretnéd a krioterápiát próbálni, érdeklődj orvosodnál, krioterápiás szakembernél, hogy ehetséges-e.

(Forrás: marmalade.hu; zumi.md, valentinbosioc.com/képek)