Jump to content

Házi körömerősítők

2016. 09. 28. 15:58

Az egészséges köröm, és ápolt kéz jó első benyomást kelt, és kellemesebb is ránézni, hozzáérni. A rágott körmök rehabilitációjáról, illetve az erős egészséges körmök növesztésről most olvashat néhány bevált praktikát.

Ha a köröm, ha nem megfelelően van ápolva, akkor betöredezik, a sok körömlakkozástól pedig besárgul, megpuhul. Sokaknak jelent problémát ezeken túl a lassú növekedés. De szerencsére, mindenre van megoldás. 

Ha nem akar azonnal különböző speciális körömnövesztők után rohangálni, kipróbálhat egyotthoni bevált módszert. Ehhez nem kell más, mint
-1 evőkanál oliva és ricinus olaj
- ¼ evőkanál citromlé

Az összetevőket jól össze kell keverni, majd kis mennyiségben a körömre kenni és állni hagyni 5 percig. Az eredmény kézzelfogható pár kezelés után.

A másik sarkalatos pontja az ápolt körmöknek a megfelelő táplálkozás. Fontos hogy elegendő vitamint fogyasszunk, ami a köröm fejlődését elősegíti.

Töredező, berepedt körmök esetén hatékonyan segíti a regenerációt a B vitamin. Érdemes B komplexet szedni, mert az, az összes B vitamint tartalmazza. A fehérjedús ételek - csirke, hal, diófélék, és magvak-fogyasztása is ajánlott, mert olyan aminosavakat nyer ki belőle a szervezet, melyek segítik az erős és hosszú körmök növését. Mindemellett érdemes a vérkeringést is növelni, hogy több vér jusson a kezekbe. Naponta egy kellemes 30 perces séta, áldásos hatással van az egész testre.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Marmalade Facebook oldalát!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: lifezoner.com)