Jump to content

Stílustippek őszre francia nőktől

2016. 09. 27. 12:59

A francia nőknek nem kell a szomszédba menni stílusért, hiszen legtöbbjük tökéletes érzékkel tudja, mit vegyen fel, és hogyan sminkelje magát. Magabiztosak, és nem félnek megmutatni a szépséghibáikat, sőt, inkább védjegyükké teszik tökéletlenségeiket. Íme pár tipp, amit ősszel nekünk is érdemes tőlük ellesni!

Kendőt a nyakba!

Ez egy olyan trükk, amivel a legegyszerűbb szettedet is sikkessé teheted. A francia divatban nagyon kevés megkötés van, így bátran hordhatod lezserebb felsőkhöz is, nem csak ingekhez.

Igazi must have kiegészítő ősszel, főleg akkor, ha már unod az ékszeresdobozod előtti hosszas dilemmázást. Egyszerűbb ruhákhoz válassz minél hangsúlyosabb darabot, így még a francia nők is megfordulnak majd utánad.

Az csak hab a tortán, hogy még a torkodat is védheted vele a hideg ellen.

Le a szabályokkal!

Ki mondja, hogy nem vehetsz fel egy sportosabb felsőt egy csinos ruhával? Az a jó a francia nőkben, hogy ők nem szorítják magukat a divat korlátai közé, vagyis nem trendeket követnek, hanem stílust teremtenek.

Az utóbbi pár évben hatalmas divat lett a sportos-elegáns öltözék párosítása, és az biztos, hogy a francia nők lettek a stílus mesterei. Te se félj felhúzni ceruzaszoknyához egy laza pólót és sportcipőt, mert nem csak kényelmes, de trendi is!

Ősszel például remek párosítás lehet egy kivágott ruha pulcsival – így stílusosan kerülheted el a megfázást.

Légy merészebb!

Ahogy beköszönt a hideg, az emberek többségét csak az érdekli, hogy a ruha, amibe bújnak, elég meleg legyen – a kinézet egy mellékes dologgá válik. Ez egyébként teljesen érthető, és mi is azt támogatjuk, hogy öltözz fel rendesen, de ha épp most készülsz új pulcsit venni, érdemes lehet kicsit több időt szánni a vásárlásra, és megtalálni a ősz legtrendibb darabjait is.

Egy felmérés szerint a francia nők a téli hónapokat szeretik a legjobban a divat szempontjából, mert szerintük ilyenkor sokkal jobban lehet kombinálni a ruhákat. Nos, az biztos, hogy nem félnek különböző mintákat és textúrákat párosítani, és azt kell mondanunk, nem is olyan rossz a végeredmény!

Szóval csak bátran!

A kevesebb néha több...

... vallják a francia nők. Ők nem nagyon szeretik mutogatni nőies formáikat, mert így még izgalmasabb, hogy mit rejt a ruha. Kedvelik az oversized darabokat, és mesterfokon értenek ezek párosításához.

Ősszel amúgy is rétegesebben kell felöltöznünk, szóval szerezz be olyan pulcsikat, amelyek kicsit lezserebbek, viszont feldobhatóak mindenféle kiegészítővel.

Alulra választhatsz szintén oversized darabot, de mindenképpen ügyelj arra, hogy ne legyen „zsákhatású” a szetted. Ha túl soknak érzed a lezserséget, akkor alulra választhatsz például egy ceruzaszoknyát vagy csőnadrágot.

Az ősz kötelező kelléke: a kalap

A francia nők imádják a kalapokat. Szerintük eleganciát és tekintélyt ad egy nőnek, ha kalapot visel.

Ősszel sapka helyett te is kipróbálhatsz egy csinos darabot – válassz bátran színesebbet is, hiszen a következő évben a sárga és a kék is nagyon meghatározó szín lesz a divatvilágban. Érdemes több méretet is beszerezned, a hétköznapokra kisebbeket, hétvégére viszont jöhetnek a hatalmas darabok, amikben biztosan mindenki felfigyel majd rád.

Fontos, hogy mindig emelt fővel és egyenes testtartással vonulj ezzel a kiegészítővel, mert ez még sikkesebbé és érdekesebbé teszi majd az összhatást.

(Forrás: marmalade.hu)