Jump to content

Esküvő ősszel? Miért ne!

2016. 09. 19. 17:00

Véget ért a nyár, ezzel együtt az esküvők többségét is levezényelték már, amelyek zömét szándékosan a nyári, meleg hónapokra időzítettek. Nem mindenki dönt azonban a nyári esküvő mellett. Ősszel is sort kerítenek erre az alkalomra, és lehet varázsa.

Egyáltalán nem véletlenül tűzik ki az időpontot őszre. Nem arról van szó, hogy nyárra már nem jutott időpont, ezért az őszbe csúszik a házasodási kedv. Vannak párok, akik nem bírják a nagy hőséget, és szeretteiket sem akarják kitenni annak, hogy a nyári hőségben a szép ruhájukba izzadjanak. Az ősz lehet napsütéses, kellemesen meleg, azonban ez az évszak már több csapadék lehetőségét is tartogatja. A szeptemberi időjárás általában még a nyárihoz közelítő, vegyük csak példának az ideit. Talán már enyhül nap közben a hőség, de még kellemes meleget is adhat az őszi napsütés, estére pedig lehűl a levegő. Egy őszi esküvő és lakodalom során kevésbé izzad a házasulandó pár és a násznép is, mint a kánikulában. Ha tehát szeptemberben, vagy október legelején tervezik az esküvőt, még jó eséllyel lehet kellemes idő a nagy napra.

Az őszi esküvő már nemcsak azért kellemesebb, mert a nappali hőmérséklet sem olyan magas, hanem a hangulata is egyedi. A természet készülődik a télre, a fák színpompába öltöznek. Ezt akár dekorációként ki is lehet aknázni ezt a lehetőséget. Asztal- és teremdíszítéshez felhasználhatók a különböző termések, levelek. Októberben akár a dísztök is feltűnhet az asztali dekorációként és a teremben is. A menyasszony csokra és a torta is harmonizálhat az ősz színeivel. A lakodalom helyszínére be lehet csempészni az őszt. Nemcsak kellemes, de természetes és költséghatékony megoldás is lehet. A nyári időpontok lefoglalása már akár évekkel korábban megtörténhet. Ősszel valószínűleg nem kell megküzdeni a dátum kitűzésével. Az ősz és a tél azok az évszakok, amelyekért nem versengenek a házasodni kívánók.

Nemcsak a házasságkötés dátumát könnyebb kitűzni, hanem a lakodalom helyszínét is egyszerűbb lefoglalni, valamint a nyári esküvői fotószezon is lement már. A fotóssal való időpont egyeztetés is sokkal rugalmasabb, valamint az őszi környezet, és színek is csak hangulatosabbá tehetik a fotókat.

Már annyi minden szól az őszi esküvő mellett, és még meg sem említettük, hogy a nyaralós főszezonnak is vége. A last minute akciók között számos nagyon kedvező nászútlehetőséget megtalálhat az ifjú pár. Egy újabb érv.

(Forrás: abcnews.go.com, sofeminine.co.uk/képek)