Jump to content

Készítsd fel a hajadat a télre

2016. 09. 11. 09:07

Mindannyian tudjuk, hogy a nyár igencsak megviseli a hajunkat. A sós víz, vagy épp a túlzott napfény káros hatással vannak, így a hajunkból folyamatosan távozott a víz, vagyis dehidratálódott. Ahhoz, hogy hajkoronánk újra a régi fényében pompázzon, idő kell, és megfelelő táplálás.

A hajunknak hosszú időre van szüksége, akár hónapokra is, hogy a keratint és ceramidot képes legyen újra magába szívni és tartósan raktározni. Ráadásul nem csak regenerálódnia kell, de fel is kell készülnie a télre. Úgy, mint a bőrünket, a hajunkat is folyamatosan hidratálnunk kell. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően ápoljuk hajkoronánkat minden mosásnál és közben elkerüljük azokat a bakikat, amikkel csak tovább roncsoljuk. 

MILYEN LEGYEN A HIDRATÁLÓ PAKOLÁS?

Ahhoz, hogy a hajunk télen is egészséges legyen, nem elég olyan ételeket enni, ami belülről ápolják azt, hanem érdemes 10 perccel többet időt rászánni hajmosáskor, hogy kívülről is páoljuk!

Mosás után jöhet egy keratin, valamint H és B vitamin tartalmú mély hidratáló pakolás. Ezek fontos szerepet játszanak abban, hogy a haj erős és csillogó legyen. A keratin, azaz vázfehérje a haj saját anyaga. 

Fontos hogy alaposan töröld meg, de akár elő is száríthatod, hogy ne legyen vizes a haj. Miután felvitted a pakolást, húzz rá egy fürdősapkát és tekerd be egy törölközővel, mert a hő segít megnyitni a haj szerkezetét, ezáltal könnyebben épül be a pakolásban lévő hatóanyag. Hagyd rajta minimum 10-15 percig, de minél tovább, annál jobb! 

NEM MINDEGY, HOGYAN FÉSÜLÖD A HAJAD

A hajat vizesen sosem dörzsöljük törölközővel, mert a haj szerkezete vizesen a legsérülékenyebb. Fontos hogy csak akkor kezdd fésülni, főleg ha vékonyszálú a hajad, ha már 50%-ban száraz. A göndör hajnál ez nem igaz, azt vizesen kell fésülnünk!

MILYEN A JÓ FÉSŰ?

Fontos, hogy csak jó minőségű fésűt vagy kefét használj, de erről már írtunk beszámolót nektek! A rossz minőségű fésűk és kefék csak tovább roncsolják a hajadat és azon belül is a hajad felszínét. 

A SZAKÁLL KÜLÖN ÁPOLÁST IGÉNYEL

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a szakállad, ne feledkezz meg rendszeres ápolásról. Mivel a szakáll alapjában szárazabb, vastagabb és durvább, mint a haj, így ha szakállunk van, bizony többet kell vele foglalkozni. Ha azt érezzük, hogy durva, szúr és száraz, az csak a mi hibánk. Kellő ápolás mellett puha, fényes és igazán szexi lehet. Ne hagyd, hogy a szakállad uralkodjon rajtad!

Ápolásához fontos, hogy a megfelelő, minőségi trimmelővel vágjad formára a szakállad ésrendszeresen tisztítsd szakállsamponnal. Ha ezzel megvagy és a szakállad tiszta, ne feledkezz meg a kondicionálásról sem. A higiénia fontos, de nem elég, mivel azt szeretnénk, hogy puha és selymes legyen. Használj balzsamot mosás után! 

Ha tiszta és puha a szakállad, jöhet az olajozás. Fontos művelet, mivel a szakáll nagyon száraz. Az olaj segít, hogy a mosás és a kondicionálás után is selymes és puha maradjon. Az olaj nagy előnye, hogyfényessé is teszi a szakállunkat. Vizesen és szárazon egyaránt használható, ahogy kényelmesebb. Én személy szerint vizesen ajánlom, mert akkor a szőrszálak a víz hatására felpuhulnak és könnyebb bedörzsölni az olajat.

Ha mindezzel megvagyunk, ne feledkezzünk meg a fésülésről. Elengedhetetlen, hogy naponta többször fésüljük át szakállunkat, mert könnyen összekuszálódnak a szálak, és valljuk be, nem túl esztétikus egy kócos szakáll.