Jump to content

Ki van a pattanások mögött?

2016. 09. 06. 17:00

Nemcsak a tinédzserek életét keserítheti meg a pattanásos bőr, de kétségtelen, hogy a fiatal korosztály sokkal érintettebb ebben az ügyben. Az ő esetükben azonban a hormonszint beállása után a pattanások elmúlnak.

A tinédzserkorból már jócskán kinőtt felnőttek is küszködhetnek a pattanásokkal, mitesszerekkel. Amíg a fiatal szervezet esetében a hormonszint növekedése okozza a pattanásosodást, addig a felnőttek esetében ezzel nem kell számolni, valami egészen más áll a háttérben. Érdemes egy allergiatesztet csináltatni, amely választ adhat arra, hogy felnőttként miért kell még mindig pattanásokkal küzdeni. Ha már nem a hormon okozza a kellemetlen és csúnya bőrproblémát, akkor okolható a helytelen életmód és táplálkozás, a stressz, de pattanásokat okozhatnak a kozmetikai termékek, valamilyen allergia.

Aki pattanásos bőrrel küszködik, az minden áron meg akar szabadulni azoktól. Ennek érdekében számtalan pattanástalanító terméket megvásárol. Ha azonban egyik napról a másikra nem tűnnek el a bőrhibák, el is megy a kedve attól, hogy használja. Elkönyveli annak, hogy ez is egy átverés volt. Igazából arról van szó, hogy lehetséges mégis jó terméket választott, csak bőrének még lehetősége sem volt arra, hogy reagáljon a termékekre. Az emberek azonnali megoldásra vágynak, fiatalabbak és idősebbek is egyaránt. Divatos lett visszanyúlni a természet adta megoldásokhoz, így ha nem akarsz drága és márkás termékekre kiadni pénzt, magad is kipróbálhatsz néhányat. Ártani biztosan nem fogsz és sok pénzbe sem kerül.

Az egyik legáltalánosabb konyhai alapanyagunk a tojás. A tojásfehérje kimondottan jó a pattanások ellen. Aki zsíros bőrrel küzd, az keverjen ki egy tojás fehérjét. Nem kell kemény habbá verni, csak annyira, hogy felvihető legyen az arcbőrre. Tíz perc múlva le kell mosni és a bőr ragyogó, tiszta lesz.

A citrom antibakteriális hatása ismert, éppen ezért kiváló az arcbőrön is használni. Segítségével leszáradnak a pattanások, és az előzőek helyét is fakítja. Heti egyszer elég áttörölni a kényes területet. Többször nem szabad, mert szárítja a bőrt.

Egy másik konyhai csodaszer az almaecet, amelyet hígítva (fele almaecet, fele víz), tonikként használva kell az arcbőrt áttörölni. Gombaölő és antibakteriális hatása miatt kiváló.

(Forrás: dermcheckapp.com, stylecraze.com/képek)