Jump to content

A három legjobb edzésforma nőknek, ha alakformálás a cél

2016. 09. 06. 10:36

Minden sportnak megvan a maga szépsége. Azoknak, akik korábban nem sportoltak vagy éveket, esetleg évtizedeket hagytak ki, érdemes elgondolkodniuk azon, hogy újra belevágnak az edzésbe.

Soha nem késő elkezdeni edzeni, kifogásokat keresni arra, hogy miért nem megy, teljesen felesleges. Ha valaki akarja, csinálja. 

Viszont ott egy kérdés, hogy melyik a legjobb edzésforma akkor, ha valakinek az alakformálás az elsődleges cél. 

A lehetőségek tárháza igencsak bő, rengeteg sportág közül lehet választani. Egyiknek-másiknak például semmilyen anyagi vonzata nincs, maximum egy jó cipő, amit befektetésként kell felfogni.

Mivel az alakformálás a cél, ezért érdemes olyan edzést választani, amellyel kiválóan lehet égetni a kalóriát. Ahhoz ugyanis, hogy a fogyás meginduljon, több kalóriát kell elégetni annál, mint amennyit aznap a szervezetbe juttattunk. 

Kardiózásnál például elsőszámú szabály, hogy legalább fél órán át kell edzeni ahhoz, hogy meginduljon a zsírégetés.

A fenti kérdés megválaszolására itt van három sportág, amikkel elérhető az álomalak. 

1. Úszás
Egy az egész testet megmozgató sport, amely jó hatással van a keringésre, az izmokra és formálja a testet. A feneket, a combokat és a hasat is. Hamar elérhető vele a kívánt alak, heti 2-3 óra úszás már akár egy hónap után is szemmel látható változást eredményez.

2. Futás
Futhatsz a természetben, de választhatod a konditermet is. Utóbbi az őszi és téli esős időjárás alatt jobb választásnak bizonyul. A szabad levegőn való sportolás azonban sokkal jobb hatással van a közérzetre, a hangulatra és a szervezetre is.
Zsír- és kalóriaégetés céljából bátran alkalmazható, egy cipőnél többre nem lesz szükséged, hogy neki indulj a nagyvilágnak. 

3. Tánc
Nem csak azok próbálkozhatnak a táncolással, akiknek van ritmusérzékük. Mert azok, akiknek nincs, fejleszthetik ezt a képességüket. A tánc az állóképesség és a koordinációs készségek javításához is hozzájárul úgy, hogy közben javítja a hangulatot, hiszen a pörgős zene már önmagában boldoggá tesz.

A tánc (az úszáshoz hasonlóan) az egész testet megmozgatja, így alakformálás és hangulatjavítás szempontjából is jó választás.