Jump to content

Dolgok, melyeket akkor értesz csak, ha nem sminkeled magad

2016. 08. 31. 09:01

A szépségápolás mindenkinek mást jelent: van, akinek hosszas rituálé, van, akinek csak egy hidegvizes arcmosás. A sminkelési szokásaink is eltérőek, bár tény, hogy egy felnőtt nőtől  a társadalom bizonyos helyzetekben szinte megköveteli a kifestett arcot. Most lássuk, mivel lesznek gazdagabbak azok a nők, akik leteszik a szemceruzát és a pirosító ecsetet!

Időt spórolnak

A reggeli 15-20 perces sminkelést rengeteg értékes elfoglaltsággal lehet helyettesíteni: meditációval, kényelmes reggelivel, vagy akár továbbalvással.

Pénzt spórolnak

A kozmetikumok – főleg a jó minőségűek – sokszor egy fél fizetést kóstálnak, így aki lemond a sminkről, az meglepődik majd, mennyit spórolhat.

Nem kell a bőrük egészségéért aggódniuk

A különböző kozmetikumok és sminkek számos olyan kemikáliát tartalmaznak, ami egyeseknél bőrirritációt vagy allergiát válthat ki. Sőt, ha állandóan alapozót viselünk, nem hagyjuk lélegezni a bőrt, ami gyulladásokhoz vezethet – így könnyen egy ördögi körben találhatjuk magunkat, hiszen a pattanásokra ismét alapozót teszünk. Érdemes legalább 2-3 sminkmentes napot tartani egy héten, hogy a bőr fellélegezzen.

Magabiztosságot ad

Aki azért visel sminket, mert nélküle csupasznak érzi magát, sajnos nem jár túl jó úton – már ami az önértékelést illeti. Smink nélkül lenni annyit tesz, mint vállalni, elfogadni és szeretni a hibáinkat, mert azok tesznek minket teljessé. Ez nem azt jelenti, hogy ha te mégis viselsz sminket, tuti nem fogadtad el magad. A lényeg, hogy ne válj a rabjává: vele vagy nélküle is ugyanúgy önmagad legyél!