Jump to content

Ezeket a cipőket viseld, ha molett vagy!

2016. 08. 30. 08:58

Nem mindegy, hogy milyen a testalkatunk, ugyanis a különböző testalkatokhoz más-más cipő illik. Találd meg a testalkatodhoz legjobban passzoló topánokat!

Minden testalkatnak megvannak az előnyei és a hátrányai: ha ezeket figyelembe veszed, megtalálhatod a hozzád legjobban illő darabokat!

Hanyagold a lapos talpút!

Lehet, hogy a balerinacipő első látásra kényelmesnek tűnik, de a látszat csal! Sem optikailag, sem egészségügyileg nem jó választás a balerinához hasonló lapos talpú cipő. Gyakorlatilag nincs semmi a sarkad alatt, ami egy kicsit is megemelné, így járás közben a bokád és egész lábfejed szabadon csapódik a földnek, az ütközést nem tompítja semmi sem, ami valljuk be, minden, csak nem egészséges. Optikailag pedig a nagyon vékony lányokon kívül szinte senkinek nem előnyös a lapos talp, mivel vastagítja a bokát és a lábakat. 

Elég egy minimális sarok!

Nem kell rögtön a tűsarkú topánokra gondolni, ha magassarkúról van szó! Válassz olyan cipőt, aminek van egy kis sarka: akár egy ízléses törpesarkúra esik a választásod, akár egy olyan lábbelire, aminek egy kissé emelt a talprésze, jól döntesz! Egy kicsi, 3-4 cm-es sarok már csodákat tesz: nemcsak kényelmesebb, mint lapos társai, de optikailag a lábaidat is vékonyabbnak mutatja. Ezek a cipők abban is segítenek neked, hogy a gerincedet érő terhelést csökkentsék!

Keskenyebb orr, karcsúbb alak!

Válassz olyan cipőt, aminek hegyesebb, keskenyebb az orra, mivel ez nemcsak a lábfejedet, de az egész alakodat is megnyújtja. Ezzel egyidejűleg lehetőség szerint felejtsd el a teljesen kerek orrú fazonokat, mert csak szélesítik és vastagítják a lábat. Ne feledd, hogy egy cipő nem attól lesz kényelmes, hogy kerek az orra, hanem a megfelelő kialakítástól!

Figyelj az anyagra és a minőségre!

Amikor cipőt választasz, nézd meg, hogy minőségi anyagból készült-e: meglehet, ezek kicsit drágábbak, de sokkal tovább tartanak, mint az egy szezont épphogy kibekkelő társaik. Senkin nem nyújt esztétikus látványt a széttaposott cipő, amiben a lábfej támasztás híján szétterül. A próba alkalmával fontos, hogy megfigyeld, valóban kényelmes, nem szorít, nem nyom a cipő, van-e elég helye a lábadnak, de közben megadja-e a megfelelő tartást.

Ezeket ne viseld!

Vannak olyan darabok, amiket jobban teszel, ha a boltok polcain hagysz. Az egyik ilyen a bokacsizma: ez a típus pont ott töri meg az alakot, ahol mindenkinek jól jön egy kis karcsúsítás, és mindemellett rövidíti a lábat, továbbá nem adja meg a megfelelő támaszt sem a bokádnak. Ha mégsem szeretnél róla lemondani, akkor ügyelj arra, hogy egyszínű harisnyával viseld a bokacsizmádat, hogy optikailag nyújtsd az alakodat!

Ha a tavaszi–nyári cipőkollekciódat szeretnéd egy új darabbal bővíteni, és pántos fazont készülsz választani, feltétlen ellenőrizd, hogy nem vág-e be! A melegben mindenki lába megduzzad, és azon kívül, hogy a kínok kínját élheted át, esztétikailag sem előnyösek a húsba vágó pántok!