Jump to content

Diéta a kezed használatával

2016. 08. 28. 17:00

Aki fogyásra vagy diétára adja a fejét, az a lehető legkönnyebben megvalósítható, leghatékonyabb módszert igyekszik megkeresni. Csakhogy megtalálni nagyon nehéz. Ami az egyik embernek sikert hoz, a másik számára egyáltalán nem jó. Bízz a kezedben, bízd a kezedre!

Lehetnek körülötted olyanok, – sőt akár te magad is lehetsz az –, akiknek a kalóriák kínos számolgatása jelenti ételei előkészítésének egyik mozzanatát. Találtunk azonban egy olyan diétát, amely ezt alapjában véve mellőzi. Nem kell számolgatni, és csak a kezedet kell használni hozzá. Diétával, egészséges táplálkozással, életmóddal foglalkozó szakemberek egy olyan új diétával lepték meg a világot, amely arra épül, hogy a kezeink mutatják meg, hogy milyen élelmiszerekből mennyit fogyaszthatunk egy nap.

Ismert tény, hogy ez világ, a jómód, az élelmiszerekhez való könnyű hozzáférés túlsúlyos, elhízott embereket teremt. A világban mindenhol gondot okoz ez az egészségre is ártalmas testsúlygyarapodás, amely azért is jelentkezhet, mert felmérések bizonyítják, hogy amennyi tápanyagra szüksége lenne a szervezetünknek, annak az ötszörösét vagy még többet fogyasztunk. Döbbenetes.

Nézzük, hogy működik ez az új diéta, amelyhez csak a kezünk szükséges a szó szoros értelmében. Arról van szó, hogy egyáltalán nem kell felhagyni a legtöbbek által imádott cukros ételekről. A hangsúly a mennyiségen van. Mindent lehet fogyasztani, de a kezed mutatja meg az arányokat.

A tenyered az a felület, amely megmutatja, hogy naponta mennyi húst szabad enned. Természetesesen a tenyeredhez nem szabad az ujjaidat beleszámolni. Az csalás lenne.

Ha a kezedet ökölbe szorítod, szembe fordítod magaddal, annak körvonala megmutatja a szénhidrát napi megengedett mennyiségét.

Az ökölbe szorított kézfejed adja meg a gyümölcsök adagját, míg a két markod rávilágít arra, hogy a zöldségekből illik a legtöbbet fogyasztani egy nap.

A mutatóujjad felső ujjperce a megengedett zsírokat és olajokat engedi. Ha összeteszed a mutató- és középsőujjaidat (mintha jelentkeznél), a két ujj középső és alsó ujjpercei közösen adják meg a megengedett sajtmennyiséget.

Ha ezt betartod, annyit eszel, amennyire a szervezetednek valójában szüksége van, így nem rakódik le felesleg sem.

(Forrás: dailymail.co.uk, wordsiseek.com/képek)