Jump to content

Fontosak a fehér fogak, valósítsd meg otthon

2016. 08. 04. 19:00

Ebben az anyagias világban egyáltalán nem mindegy, hogy nézünk ki. Ahhoz, hogy jó szemmel nézzenek ránk, hogy jobb munkahelyünk legyen, fontos a megjelenés, a jó kommunikáció. Amikor beszédre nyílik szánk, fogaink is kivillannak és nem mindegy, hogy mit látnak.

Nemcsak az egészséges fogak számítanak, de ételeinknek és egyes szokásainknak köszönhetően elszíneződhetnek a fogaink. Fogkrémmel a makacs elszíneződést nem lehet eltávolítani, ezért más megoldás szükséges. Nem mindenki engedheti meg magának a fogorvos általi fogfehérítést, ezért sokan próbálkoznak meg más megoldást találni problémájukra.

A fogaink tartalmaznak dentint, amely meghatározza természetes fogszínünket. A fogfelszínt számos hatás éri, amelyek elszínezik a külső réteget, más anyagok viszont sokkal mélyebbre jutnak. Az ételekben és italokban megtalálható természetes és mesterséges színezékek hatnak fogainkra. Különösen befolyásolja fogaink fehérségét a tea, a kávé, a kóla fogyasztása és a dohányzás. Természetes azonban, hogy a korral együtt a fogaink színe is sötétedik.

Ma már lehet olyan fogfehérítési technikát alkalmazni, amely során egy speciális sínbe kell belehelyezni a fogfehérítésre alkalmas gélt, majd 5-8 éjszakán át viselni és fogsorunk csodálatos átalakuláson mehet át. A fogfehérítés lényege az oxidáció, ugyanis a felszabaduló oxigén oldja le a fogzománcról a rátapadt vagy beleívódott elszíneződést. A fogorvos ezt úgy oldja meg, hogy a fogakra felvitt gélt egy speciális lámpával aktiválja és jóval rövidebb idő alatt el lehet érni a kívánt hatást.

A fogfehérítést természetes anyagokkal is el lehet érni, habár lehetséges nem olyan gyorsan hat, mintha fogorvos intézi. A citrom erős antibakteriális hatású és a fogfehérítéshez is lehet használni, de csak csínján, mert kivonja a fogainkból a kalciumot, így több kárt okozhat, mint jót. Ha fél citrom levét csavarod bele két deciliter vízbe és azzal öblögetsz, nem árthatsz a fogzománcodnak, de fehéredhet.

Már megint a szódabikarbóna. Igen, fogfehérítésre is alkalmas, ha a fogkrémedet hetente egyszer megszórod szódabikarbónával, fehéredhet a fogad. Ugyanez vonatkozik a tengeri sóra. Szintén antibakteriális hatású és még fehérít is. Ugyanúgy kell alkalmazni, mint a szódabikarbónát. Fogfehérítéshez öblögethetsz almaecettel is. 1:1 arányban készíts öblögetőt és a fogmosás után bátran gargalizálhatsz.

(Forrás: postscript.com.au, wdish.com/képek)