Jump to content

Idei nyári alapdarabok

2016. 07. 31. 13:10

A nyár ugyan már javában zajlik, de azért nem árt még beszerezni pár alapdarabot, ha eddig nem ettük volna meg.

Mutasd a vállad!
A 10 évvel ezelőtti iskolás lányokat még megdorgálták az ejtett vállú ruhákért, mert túl kihívónak tartották őket. Érthető, hiszen a mély dekoltázs és a csipke mellett az egyik legnőiesebb viselet: egyszerre kacér és diszkrét. Szerencsére az idei nyár egyik legnagyobb visszatérője lesz a leengedett váll, méghozzá fürdőruhában is!

Virágok
Ha nyár, akkor természetesen virágok: érdemes az egyszínű ruhákat kombinálni a virágmintással, de ha beköszönt végre a nagy meleg, jöhetnek a virágos maxiruhák is! Már alig várjuk!

Csípőnadrág
A 2000-es évek másik nagy visszatérője a földet verdeső, bő szárú csípőnadrág, anyáink nagy örömére. Megint hallhatjuk a „de fel fogsz fázni!” – kijelentéseket (vagy már mi mondjuk?). A bugyivillantás azonban változatlanul ciki marad, ezért csak okosan tessék hordani.

Batikolt
Tegye fel a kezét, aki készített már batikolt ruhát! Ugye? Gyerektáborok, kézművesfoglalkozások alapelemei, most pedig újra divatba jönnek. Ha még nem rágták szét a molyok, most elő lehet kotorni a régieket a szekrény mélyéről, de inkább szerezzünk be egy újat, mert a fazon változott! Meg mondjuk mi nem biztos, hogy tudunk így batikolni…

Hálóing utcára
Nem, ez nem valami tévedés, valóban divatba jönnek a hálóing-szerű ruhák, utcai viseletként. Nem valószínű, hogy tömegesen el fognak terjedni, maximum a vörös szőnyegen lehet majd felfedezni 1-2 gyenge próbálkozást. A hálóing maradjon a hálószobában, ahová való, mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy hány boltban lehet majd kapni hasonló darabokat.

Fodrok-bodrok
Ha élsz-halsz a fodrokért, akkor ez bizony a te nyarad lesz. Idén minél fodrosabb egy ruha, annál divatosabb! A fodros ruha első sorban olyan nyárias színekben lesz trendi, mint a krémszín, a rózsaszín, vagy a piros.

Puffos ujjak
A 90-es években a válltömés volt a menő, ami a nőknek kifejezetten határozott, férfias megjelenést kölcsönzött. Nos, idén a válltömés helyett a sokkal nőiesebb puffos ujjú felsők és ruhák jönnek divatba, azon belül is inkább a körte alakúak.

Csíkok
Emlékszünk arra a divat főbűnre, hogy a kockást soha ne kombináld csíkossal? A csíkok sosem mennek ki a divatból, csak éppen az irányuk, szélességük, stb. változik. Idén mindent lehet, sőt kötelező minden, ami csíkos!

Gyűrött anyagok
Magasan a kedvencünk, hiszen nem kell vasalni! Ennél jobb nyári trendet ki sem találhattak volna a divatdiktátorok. Mostantól elég, ha bedobod a szekrénybe és úgy is veszed ki, senki nem szólhat érte. Ja, és bőrönd kompatibilis.

Fehér ing továbbgondolva
Nincs szabály, a lényeg, hogy extrém legyen. Klasszikus mell alatt megkötős, félvállas, bokáig érő suhogós fehér ingek érkeznek a ruhamárkák új kollekciójába. Kreatív megoldásokért azonban nem kell rögtön boltba rohanni, bátran kísérletezzünk otthon is a már meglévő darabokkal!