Jump to content

Nem csak esztétikai probléma

2016. 07. 24. 11:20

Nem csak esztétikai probléma, hanem sokféle kellemetlenséggel járó és komoly egészségügyi kockázatot rejtő betegségről van szó.

A visszérbetegség gyakori probléma, idős korra a népesség több, mint 30 százalékát érinti. A probléma hátterében a kitágult vénák állnak, melyekben a véráramlás lelassul, fokozódik a gyulladás kialakulásának kockázata. Akire jellemző a visszeresség, gyakran tapasztal lábtagadást, és lábfájdalmat. A visszér problémák legfőbb kockázata, a mélyvénás trombózis kialakulása, amely azonnali orvosi ellátást igényel. Ilyen esetekben megalvadt vérrög gátolja a keringést, könnyen tüdőembóliához is vezethet, ezért fontos, hogy a tünetek észlelése után rögtön szakemberhez forduljunk.

A visszér probléma véglegesen csak műtéttel orvosolható, de bizonyos tanácsok megfogadásával, enyhíthetjük a betegséggel járó kellemetlenségeket illetve sokat tehetünk a megelőzés érdekében.

Futással, lépcsőzéssel, átmozgató tornával fokozhatjuk a végtagok vérellátását, illetve a keringést, ami támogatja a vénák működését. A vér besűrűsödése ellen sok folyadék fogyasztásával tehetünk, hosszabb utazásnál pedig nagyon fontos, hogy akár pár lépéssel is, de átmozgassuk a lábunkat.

A szakemberek egyébként javasolják a kompressziós harisnya használatát is, ami támogatja a keringést, csökkenti a panaszokat.