Jump to content

6 hiba, amit mindenki elkövet a szeme kihúzásakor

2016. 07. 12. 15:21

A szemkontúr kétélű fegyver. Ha jól használod, nagyobbnak mutatja a szemedet, hangsúlyozza a pilláidat, a tekintetedet pedig üdébbé és szexibbé varázsolja; ha viszont rosszul, akkor úgy nézhetsz ki, mintha sötétben sminkeltél volna... De nyugi! Most összegyűjtöttem neked a 8 leggyakoribb tus- és szemceruza-hibát, és azt is megmutatom, hogyan kerülheted el őket!

Hézag a szempillavonal és a tusvonal között

Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba, amivel találkozni szoktam. A lényege, hogy a tusvonallal nem követeg elég precízen a szempillád ívét, ezért egy kis üres területet hagysz a szemhéjadon.
Szerencsére a megoldás nagyon egyszerű. Legközelebb az egyetet tedd olyan közel a szempilláidhoz, hogy a szempillavonalra is kerüljön festék.

Az alsó szempillavonalba tus

Ahhoz, hogy szép, természetes hatása legyen a kihúzott szemednek, fontos, hogy az alsó szempillavonalon ne tust használj, hanem szemceruzát vagy szemhájport. Ezekkel sokkal puhább hatást érhetsz el, ami ezerszer jobban mutat, mint egy éles vonal. 

Szabálytalan vonalak

A felső és az alsó szempillasor kihúzása egy ponton mindig érjen össze! Ezt legközelebb úgy tudod megoldani, hogy az alsó vonalat csak azután húzod meg, hogy a felsővel elkészültél.

Asszimmetria

Ha az egyik tusvonalad nagyon jól sikerült, ne kezdj el azon stresszelni, hogy a másik is ugyanolyan legyen. Nincs két egyforma szem és két egyforma tusvonalra sincs szükség.
Az viszont fontos, hogy a látványos különbségeket elkerült. A kézremegés megszüntethető, ha kitámasztod a kézfejedet az arcodon, az elején pedig vékony vonallal indíts, aztán ezt vastagítsd vagy korrigáld, míg elégedett nem leszel az eredménnyel.

Hirtelen véget érő vonal

A satírozás itt is fontos! Ha például alul kihúzod a szemed szemközépig, akkor ügyelj rá, hogy a vonal ne hirtelen érjen véget, hanem szépen satírozd el a belső szemzug felé. Így sokkal füstösebb, természetesebb lesz a hatás.

Túl erős alsó vonal

Ha körsatírt készítesz, azaz a szemed alsó és felső részét is kihúzod, akkor mindig figyelj arra, hogy az alsó vonal sose legyen vastagabb a felsőnél.