Jump to content

Olvad a zsír, fittebb a test és a lélek

2016. 07. 09. 19:00

Sosem vagyunk maradéktalanul elégedettek a testünkkel mi nők. Hiába jönnek a visszaigazolások, hogy csinosak vagyunk, jól nézünk ki, azért még egy diétát bele lehet sűríteni az életünkbe.

A nyári nagy melegben nem is olyan a tápanyagfelvételünk, mint máskor. Sokkal kevesebbet eszünk, azonban jóval több folyadékot fogyasztunk. Ha pedig így van, amúgy sem eszünk annyit, akkor miért ne diétázhatnánk? Van néhány olyan villámdiéta, amellyel rövid idő alatt igen látványos eredményt lehet elérni. Ez azonban közel nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a hirtelen leadott súlymennyiség nem ugrik vissza újból, hanem tartósan tudod ezt az állapotot biztosítani. Ha a diéta előtti időkben egészségtelenebb ételeket fogyasztottál, majd a villámdiéta után azonnal ugyanazt az életmódot követed, ne várj túl nagy csodát.

Most azonban akkor is szolgálunk néhány olyan villámdiétával, amellyel néhány kilót és zsírt lefaraghatsz magadról. Főleg azért jók ezek, mert nemcsak a fogyást segítik, hanem mert egészséges alapanyagokból állnak, hűsítenek, egészségesek. Pont a nyári időszakra kiváló diéta alapanyagok.

Mi is lenne jobb és egészségesebb alapanyag egy nyári könnyű, gyümölcsös diétához, mint a görögdinnye? Az idény gyümölcsért a legtöbben rajongunk. Ez az a fajta villámdiéta, amelyhez nem is szükséges olyan nagy akaraterő ahhoz, hogy betartsuk. Feltéve, hogy szeretjük a dinnyét. A lédús és édes gyümölcs épp azt nyújtja a nyári melegben, amire szükségünk van. Mivel 90%-ban vizet tartalmaz, így kiválóan hűt és pótolja a folyadékot a szervezetünkben. A nagy folyadéktartalma miatt jó hatással van a vesénkre, tele van A-, B- és C-vitaminnal, kalciummal, káliummal, vassal, magnéziummal, szelénnel, fluorral és nikkellel is. Az anyagcserére is olyan jó hatással van, hogy salaktalanítja a bélrendszert, savtalanít. Nem érdemes hosszú távon dinnye diétát alkalmazni, hiszen a jóból is megért a sok. Három nap bőven elég ahhoz, hogy gyorsan megszabadulj némi zsírtól, és még méregtelenít is.

A napi folyadékbevitel a nyár, a hőség hatására megemelkedik. Ha pedig már úgyis sokat iszunk, akkor igyunk olyat, amely még a zsírégetésben is segít. Fogyassz frissítőként zöld teát, amely nemcsak olvasztja a hájat, de erősíti a szívet és az érrendszert is, fontos antioxidáns forrásunk. Mivel a zöld tea hatásos méregtelenítő, így azzal együtt jár a testsúlyvesztés is. Nem azt jelenti, hogy napokon keresztül csakis teát kell innod, de ha a teafogyasztás mellé még odafigyelsz a kalória bevitelre is, eredményes diétát építhetsz be a néhány napba.

Van az a tikkasztó meleg, amikor szinte semmi étel nem esik jól. Ez a legjobb időszak a léböjt kúrára. Néhány napig csakis vizet igyál, és frissen csavart, turmixolt vagy préselt zöldségeket és gyümölcsöket fogyassz. Egy ötnapos kúra betartása nagy akaratot igényel, ezért ezt a kúrát elő kell készteni úgy, hogy a léböjt kúra előtt már nehéz ételeket egyáltalán nem fogyasztasz.

(Forrás: richpoi.com, urbanpost.it/képek)