Jump to content

Ezért mosd ki a mindig a vadiúj ruhákat

2016. 07. 08. 10:14

Röviden: azért, mert szennyezettek, csak nem a hagyományos értelemben. De van hosszabb verziónk is.

A boltból frissen hazavitt vadonatúj ruhákat sokan kimossák, mások viszont úgy vannak vele, hogy minek koptassák az anyagot, ha a ruhát még úgysem viselte senki. Pedig az előbbi csoport tagjainak van igazuk.

Textilipari szakértők szerint két okból érdemes kimosni a vadiúj ruhákat: a fontosabbik, hogy  rendkívül sok vegyszerrel kezelik őket. A textileket erős festékekkel festik, melyek maradványai bőrirritációt okozhatnak, de ugyanígy kezelik őket gyűrődés- és penészgátló szerekkel is. Egyik sem bőrbarát anyag. A száz százalékban pamutból készült ruhák sem kivételek ez alól, ugyanúgy vegyszerekkel átitatottak, mint a kevésbé jó minőségű anyagból készült ruhák.

A másik ok, amiért érdemes a mosással kezdeni, az, hogy mire mi kifizetjük a pénztárban az adott darabot, rengeteg ember kezén átment már a ruha, és bár nem túl valószínű, hogy így kapjunk el fertőzéseket, azért az ördög nem alszik.

Szóval lányok, ha legközelebb ruhát vesztek, legyen az akár turkálós, akár új elő mindenképpen az legyen, hogy kimossátok. Higyjétek el, jobb ez így!

(Forrás: dailymail.co.uk)