Jump to content

Seprűvéna, amit nem szeretünk

2016. 06. 28. 19:00

Sok hölgy érintett lehet a hajszálerek tágulata, vagyis a seprűvénák okozta esztétikai problémákban. A lábakon megjelenő, piros kis pókhálószerű vonalkák a seprűvénák, amely nem nevezhető betegségnek, viszont senki nem viseli jól a jelenlétüket.

Vannak olyan szépséghibák, amelyek az egyén védjegyévé válhatnak, és a szépséghibát már inkább szexepilként vesszük számba, úgymint az elálló fül, kapafog és még lehetne sorolni, és persze vannak azok a szépséghibák, amelyeket átkozunk. A hajszálér tágulatok, vagyis a seprűvénák jelentkezése is ilyen. Ezt még a szépséghibák közé veszik, bár lényegében egy ennél komolyabb bajhoz, egészségügyi problémához vezethet a későbbiekben, méghozzá visszérhez. Nagyon sokan a visszeret sem tartják egészségügyi problémaként számon, inkább esztétikailag zavarja viselőjüket. Azért is lehet ez, mert ugyan látszik, látványos, de nem fáj, legalábbis eleinte.

Az ülő munka, a helytelen életmód, a kevés mozgás, a kevés folyadékfogyasztás mind a visszér, seprűvénák kialakulását segíti. Meg lehet szabadulni ezektől a kellemetlen, a bőrfelszíni hajszálerektől?

A hajszálér tágulatok nem válogatnak, jelentkeznek nemtől, kortól függetlenül bárkinél, ráadásul folyamatosan szaporodhat a számuk. Hogy ne csak az elhanyagolásról, az elégtelen életmódot okoljuk, nagyban befolyásolja a seprűvénák megjelenését a genetika is.

Az ember szeretne olyan gyors eljárást, amelyet otthon tud használni, nem kerül túl sokba, hogy eltüntesse a hajszálereket, ezért gyógynövényes készítmények segítségében bízik. Habár nem képesek a seprűvéna megszüntetésére, de halványítani tudják.

Alávethetjük magunkat fényterápiának is, amelyet otthoni körülmények között nem javasolt megkezdeni. Mindenképp bízzunk meg azzal szakembert, aki pontosan tudja, hogy mekkora fénymennyiség szükséges ahhoz, hogy a hő hatására az érfalak összehúzódjanak.

Létezik az injekciós tűvel való kezelés is, amelyet szintén szakorvos végezhet. A tűszúrások által mikrohullámok jutnak a bőr alá, amelyek által az erek összehúzódnak.

A lézeres technikának hasonló az elve, mint a tűvel végzett kezelés, de a lézer segítségével, jóval mélyebb bőrrétegig lehet hatolnia a szakembernek.

Mindegyik eljárás megkezdése előtt orvosi konzultációra van szükség, hiszen a hozzáértő tudja megállapítani, hogy melyik lenne a leglátványosabb és leghatékonyabb kezelés.

(Forrás: womansday.com, veintreatment.net/képek)