Jump to content

Lakkpraktika

2016. 06. 12. 19:00

A kezeink ápoltsága nagyon fontos. Mostanában pláne nagy az igény a szép körmökre. Lehet saját köröm vagy műköröm, a lakkok és más díszítési módszerek divatossá, ízlésessé teszik kezeinket. Van néhány gyors praktika a tarsolyunkban.

Nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy műkörmös szakértelmére bízzuk ujjainkat. Sokszor nem a pénz okoz gondot, hanem az időbeosztás, ilyenkor magunk manikűrözünk, lakkozunk. Nem mindenki olyan stabil kezű és ügyes, hogy hasonló alkotásokat gyártson saját magán, mint az a műkörmöse szokta, de mégis lehet szép körmöket létrehozni, mindezt otthon.

Egy nőnek nem csak a munkahelyén kell helytállnia, hanem az otthonában is. Anyaként, feleségként, háziasszonyként annyi teendővel vagyunk ellátva minden nap, amelyek legnagyobb részéhez a kezeinket használjuk. A körmeink így ki vannak téve a víznek, az ütésnek, karcolásnak, különböző vegyszereknek. Ha befestjük a körmeinket, akkor olyat szeretnénk, amely tartós, több napon keresztül élvezhetjük körmünk szépségét.

Ha már a megfelelő formára reszelted körmeidet, a lakkozás előtt érdemes körömlakklemosóval áttörölni a felületet azért, hogy a felesleges olajat eltávolítsd a körmöd felszínéről. Már egy lépéssel közelebb kerülsz a tartós lakkozáshoz, de újabb lépés az alapozó lakk felvitele, ez egyenlíti ki a köröm felületét, erősíti a körmöt és a lakk is jobban tapad általa. A gyorsan száradó lakkok hátránya, hogy vékonyabb rétegben kerülnek fel a körmökre, így aztán nem is olyan tartósak. Válassz olyat, amelyik nem szárad annyira gyorsan, de tartósabb.

A körömlakkozási technikák között is vannak olyan lehetőségek, amelyek optikailag segítik, hogy a lakkunk némi kopás esetén is viselhetőek legyenek. Bármilyen színű lakkot választunk az alapozó fölé, arra még egy réteget fel lehet vinni, méghozzá csillámokat tartalmazó fedőlakkot. A festési hibákat is elfedi, valamint védőrétegként óvja a színes lakkot.

Mivel a körmök végei vannak legjobban kitéve a kopásnak, érdemes arra olyan megoldást alkalmazni, amely a körmök végén mintás. Ha lefestetted a körmöd a színes lakkal, akkor válassz ki egy másik színt, és fogj be egy pici szivacsdarabkát, amelyet bekensz egy kis lakkal a választott színből. Ha túl sok kerül a szivacskára, akkor papírtörlőbe töröld le, aztán vidd fel a körmök végére. Ha lekopna, csak újramaszatolod a körmök végét.

(Forrás: dashulkak.blogspot.com, allynlewis.com/képek)