Jump to content

Bőrmegújítás burgonyával

2016. 06. 04. 19:00

A magyar gasztronómia egyik alapanyaga a burgonya. Használjuk is levesekhez, főételekhez, de a burgonya magában, sülve fogyasztva is sokak kedvence. Azon kívül, hogy a gyomrunkat megtölti, még a bőrünkre is felhasználhatjuk.

A burgonya C-vitaminban, nyomelemekben és keményítőben is gazdag. Olyan természetes bőrápoló, amely megfiatalítja a bőrt. Emellett nagyon fontos érv, hogy bárhol beszerezhető és nem kerül sokba.

Az orosz nők bőrének szépsége állítólag a burgonyának köszönhető. Segíti a ráncok eltüntetését, vagy még inkább megelőzi azok kialakulását, mivel a burgonyás kezelésnek köszönhetően a bőr lassabban öregszik. Gyulladáscsökkentő hatása miatt is érdemes használni.

A burgonya tehát kiváló alapanyag lehet a konyhánknak, de a fürdőszobánknak is. Különféle maszkokat lehet készteni annak érdekében, hogy bőrünk fiatal, rugalmas és szép legyen.

Nagyon sok külső hatás éri a bőrünket, főleg az arcunkat, amely ki van téve az időjárásnak is. Ha rugalmas, szép és ápolt arcbőrt szeretnél, akkor főzz meg egy krumplit, amelyet törj össze. Ebből vegyél el egy kanállal, amelyhez adj hozzá egy kanálnyi tehéntúrót. Jól keverd össze és adj hozzá szintén egy kanál olívaolajat, vagy akár mandulaolajat, valamint gyógyszertárban kapható glicerint. A maszkot radiátoron vagy gőz felett melegítsd meg, hogy kenhetővé váljon, amelyet nedvesített arcbőrre, nyakra és dekoltázsra vidd fel. húsz percig hagyd magadon, majd mosd le vízzel. Ezt 2-3 naponta egy hónapon át végezd el.

\"\"

Ha a cél a ráncok eltüntetése, akkor szabadíts meg egy krumplit a héjától és reszeld le. Adj hozzá egy tojássárgáját, valamint egy kanál mézet. Megtisztított arcbőrre, nyakra és dekoltázsra is alkalmazhatod ezt a pakolást, amelyet 15 percig hagyj a bőrödön, majd vizes vattával távolítsd el. Ha megteheted, akkor helyezkedj el otthon kényelmesen és a becsukott szemeidre helyezz egy-egy szelet friss burgonyakarikát, amely segít a szem alatti karikák eltüntetésében is.

Nemcsak az arcunk bőrére hat ilyen jótékonyan a krumpli, hanem a kézfejre, a combra, fenékre is. Erősíti a szöveteket, feszessé teszi. Hogy ezt elérd, szelj fel két darab nyers burgonyát vékony szeletekre. Helyezd a kritikus részekre, majd folpackkal rögzítsd és akár fél órán keresztül is hagyd rajta.

(Forrás: makeupandbeauty.com, brands-list.com/képek)