Jump to content

Stílusváltás, a megújulás ideje

2016. 03. 19. 18:00

Az gondoljuk, hogy a stílusos öltözékhez tehervagonnyi pénzre van szükségünk? Ez nem így van, és még csak nem is kell igényes stílusérzékkel születnünk, ugyanis megtanulható, kialakítható és finomítható.

Az egyedi, elegáns stílushoz azonban intelligencia és önkritika, önismeret is szükséges. Vannak a környezetünkben emberek, akik olyan váltásra képesek, amely akár szélsőségesbe is átfordulhat, mások pedig csak egy másabb stílust próbálnak ki. Ezek az emberek vagy azért képesek változni és változtatni, mert még nem találták meg saját egyéniségüket egyik stílusban sem, vagy csak egyszerűen szeretik a változatosságot.

Egy meglévő stílust levetkőzni nem megy egyik pillanatról a másikra. Csak akkor zajlik le gyorsan, ha határozott elképzelés van arról, hogy mivé, milyenné akarunk változni, és ehhez megvan az anyagi fedezet is. Nem mondunk újat, ehhez is pénzre van szükség, de nem feltétlenül megvalósíthatatlan, és egyáltalán nem túl költséges, ha ügyesen csináljuk.

Olyan stílust kell keresni, amelyben megtalálhatod önmagad, amelyben nem kell álarcot húznod, minden megfeszülés nélkül, könnyedén tudod viselni azt. A televízióban több átváltoztató műsor van, amely az extrém kinézetű, öltözködésű emberből hétköznapi, mégis elegáns nőt, férfit varázsol. Az ilyen, néha igen bizarr külső mögött valamilyen elfojtás rejtőzik. A furcsa ruházattal, erős sminkkel csak álcázzák önmagukat. Mintha jelmezbálban lennének. Az igyekeznek stílusukkal bemutatni, hogy milyenek szeretnének igazán lenni, és mennyire nem azok. A maskara, az erős smink nélkül védtelenek, gyengék, nem érzik komfortosan magukat. Nem biztos, hogy jó ez nekik, hiszen az átlagtól eltérő viselet vonzza az emberek tekintetét, sokan pedig nem is tudják szó nélkül megállni. A szó pedig gyakran sértő.

Ha nem érezzük jól magunkat úgy, ahogy vagyunk, akkor gondolunk arra, hogy valamit változtatni szükséges. Ekkor szokott bekövetkezni az, hogy a fenékig érő hajú nők, drasztikus frizuraváltást intéznek, a világos hajúak sötétre festetik hajukat, a sötét hajúak világosra változtatják.

Ám a tetteket tervezés előzi meg. Bármennyire hirtelen felindulásból elkövetett külső változáson megy át valaki, azt agyban már szövögeti egy ideje. Ehhez elég az interneten bogarászni, és könnyen találhatunk a hajunk minőségéhez, arcformánkhoz illő, az eredetitől merőben más fazont. Ugyanígy szemezgethetünk a ruhák között is.

A változáshoz leltározás is szükséges. A régi, sosem viselt, vagy megunt holmikat le kell cserélni az új stílushoz illőre. Ha eztán csak kevés ruhád marad a szekrényedben, ne búslakodj, hiszen több hely jut az újaknak. Nincs sok pénzed a stílusváltásra? A turkáló erre pont jó. Jóval olcsóbb, bár használt darabokhoz juthatsz. Ha szerencsés a kezed, akkor egyik, másik darabon még az árcédula is rajta lehet. Keverd a stílusokat és kísérletezz, hogy mi tetszik, miben érzed jól magad. Kérj segítséget barátaidtól. Figyeld meg, hogy környezeted hogyan reagál a változásra. Adj mások véleményére, ha úgy érzed, hogy igazuk van.

(Forrás: pinterest.com/kép)