Jump to content

Tavaszi cipőtrendek

2016. 03. 17. 17:00

Cipőt minden évszakban hordunk, így tehát egy nélkülözhetetlen darab a ruhatárunkban. Micsoda szerencse, így van mire költenünk, hiszen a legtöbb nő imádja a lábbeliket és jó néhány párat fel is tud mutatni belőlük.

Milyen cipőben leszel igazán divatos idén tavasszal és nyáron? Már ősszel hódított az úgynevezett chelsea csizma, amelyet egyszerű vonal és kényelem jellemez. A rohanós hétköznapok igazán kényelmes viselete. Hajdanán lovaglócsizma volt, akkor is azért kedvelték, mert rendkívül kényelmes volt. Az oldalán található gumis betét biztosítja azt, hogy igazodik a bokához, ráadásul könnyű le- és felvenni. Formájában és színeiben is letisztultak ezek a csizmák, és az esősebb tavaszi időjárásban is divatos viselet.

Ugyanígy bátran felveheted tavasszal is a chunky csizmát, cipőt is, amely némi sarokkal van ugyan ellátva, de ez az a fajta sarokmagasság, amely kényelmes viseletet jelent. Ezért a fazonért valaki vagy rajong, vagy nem.

Tavasszal már nem kell a talpunkat sem annyira védeni a hidegtől. Egyre többet mozdulunk ki, hiszen végre eljött az az idő, amikor a nap erejét már érezni lehet, és kedvet kapunk arra, hogy egyre több időt töltsünk szabadban. A sneakerek, vagyis a sportcipők is trendi darabokat képviselnek most is. Még a nem sportos öltözékhez is bátran hordják az edzőcipőket. Nem feltétlenül kell drágának és márkásnak lennie egy sportcipőnek, a lényeg, hogy kényelmes legyen és divatos. Azért is nagy divat, mert nagyon kényelmes. Habár nem az elegáns darabok közé tartozik, de ha nem futsz naponta kilométereket, vagyis nem a sportolás miatt húzod a lábadra, hanem a divat miatt, akkor sem lősz mellé.

Évekig balerinákban jártunk, de most átveheti a hatalmat a loafer. Ismét egy praktikus darab, ugyanis könnyű, belebújós cipő, amely általában bőrből készül. Sarka lapos, talpa vékony, éppen ezért kell megválogatni azt, hogy a talpvastagsága megfelelő legyen. Ha túl vékony, azzal árthatunk az egészségünknek. Lehet elegáns és laza viselethez is hordani, ettől olyan nagyszerű.

Aki rajong a magassarkú cipőkért, idén sem lesz hiányában a választéknak. A magas sarokkal együtt most a hegyes orr jön divatba, amely kecsességet, nőiességet kölcsönöz. A lapos sarkú, balerina jellegű cipőknél is ugyanez a hegyes divatos idén tavasszal. Ha van magas sarok, ha nincs, minden esetre kecses lábakat villanhatunk. Színben, mintában is nagy lesz a választék. Készítsétek a lábaitokat!

(Forrás: kristjaana.com/kép)