Jump to content

Az almaecet csodája

2016. 02. 29. 17:00

Vészesen közeledik a nyár azok számára, akik fogyni szeretnének. Nagyjából ebben az időben szembesül azzal sok hölgy, hogy a tavasz nem csak a jobb időt, de a lengébb ruhákat is jelenti.

Télen el lehet kényelmesedni, hiszen a több réteg, a vastagabb ruhadarabok védenek a melegtől és egyben takarnak olyan részeket, amelyeket nem kedvelünk magunkon. Tavasszal is van erre lehetőség, de sokunk dönt úgy, hogy újból belekezd valamilyen edzésformába, odafigyel étkezésére azért, hogy le tudjon faragni kilókat innen, onnan.

Naná, hogy azt szeretnénk, hogy a napirendünket ne kelljen nagyon felborítani, továbbra is normál étrendünket tartsuk, semmi komolyabb erőfeszítéssel tűnjenek a lerakódott zsírrétegek a combról, hasról, fenékről, bárhonnan. Na persze úgy, hogy izzadni se kelljen ezért.

Ekkor jöhet szóba az a lé, amelyet amúgy lehet nem is igazán használnánk, de ha fogyásról van szó?! Ez az almaecet. Régóta, a történelem korábbi szakaszában már ismert kincs volt, és napjainkban a fogyást reméljük. A legtöbbünk szereti az almát. Az alma egészséges, jót tesz szervezetünknek, de az abból készült ecet lényegében sem csak a fogyáshoz kiváló, hanem tartalmaz vitaminokat, rostot, kalciumot, magnéziumot, káliumot, nátriumot, aminosavakat, béta-karotint, enzimeket és pektint is, amely a koleszterinszint kordában tartásáért felelős. Az almaecet 95%-ban vizet tartalmaz, és csak kevés savat.

Az almaecet diétában az a legeslegjobb, hogy egyáltalán nincs mintaétrend mellékelve, csupán arra kell figyelni, hogy naponta az almaecet fogyasztása mellé legalább két liter vizet elfogyassz. Ha már diétába kezdtél, amelyet az almaecettel igyekszel megvalósítani, akkor érdemes kiiktatni az édességeket. A péksüteményeket, kenyereket cseréld le teljes kiőrlésű termékekre. A húsok legyenek soványak, csirke, vagy pulyka, esetleg hal, és sok-sok gyümölcs, zöldséget egyél. Ha már csináljuk, csináljuk jól!

Még egy szabály van, amelyre érdemes figyelni. Minden étkezés megkezdése előtt legalább negyed órával fogyaszd el az almaecetes elegyedet, amely három deciliter vizet, egy evőkanál almaecet keverékét jelenti. Van, aki nem képes ezt meginni, de talán a cél érdekében megéri. Ha mégsem megy, kapszulaként is bevehető.

Az almaecet fogyasztásával egyéb betegségeket is kiiktathatsz életedből. Már elődeink is alkalmazták az alma jótékony hatását, így a magas vérnyomás, a migrén, az ízületi gyulladás nem fog tovább kínozni. Habár savas tartalmú az almaecet, mégis lúgosítja a szervezetet, mert baktérium- és gombaölő hatással bír.

Arra azért fel kell hívni a figyelmet, hogy nem azonnal fog meglátszódni testeden a változás. Fokozatosan fejti ki hatását az almaecet, főleg akkor, ha valóban elkezdesz tápanyagaidra figyelni. A mozgás pedig egyáltalán nem rontja el az összhatást. Már érdemes elkezdeni!

(Forrás: findhomeremedy.com/kép)