Jump to content

Perdülj táncra esküvődön!

2016. 02. 27. 17:00

Ha már menyasszony vagy, esetleg egy közeli rokonod, barátod fog ebben az évben oltár elé állni, akkor talán meg is lephetik az összegyűlt násznépet egy jól megkoreografált tánccal.

Az esküvő talán minden ember életében egy olyan jelentőségteljes nap, amelyet átgondoltan, mindent mérlegelve döntjük el, hogy eljött az ideje az elköteleződésnek. A menyegzőt hosszas szervezés, időpont egyeztetések sora előzi meg. A nagy nap előtt hónapokkal szükséges a helyet lefoglalni, ezen kívül számos elintéznivalóval látja el a menyasszonyt, a vőlegényt és családtagjaikat is. Életre szóló esemény ez. Bármilyen legyen is a kimenetele, de alapjában véve a legtöbb házasság úgy köttetik meg, hogy mottója a holtomiglan, holtodiglan. Főleg a menyasszonyok álma az, hogy esküvőjük napja felejthetetlenné váljon számukra és a meghívott vendégek számára is. Elözönlik a videómegosztó és közösségi oldalakat is azok a felvételek, amelyeken az ifjú pár tagjai az esküvőjükön csodás tánccal lepik meg az egybegyűlteket. Már hazánkban is terjed ez a szokás.

Még a kisebb vendégkörű esküvő alkalmával is a figyelem azon a két emberen van, akik miatt összegyűltek az emberek. A kis létszámú esküvő és az utána következő vacsora is előkészületeket igényel, így természetes, hogy nagy a nyomás a pár tagjain. Nagy esküvő, több szervezés, több izgalom. Az előkészületek sok energiát és időt felőrölnek. A kis létszámú, kisebb költségvetésű esküvő sem jelenti azt, hogy unalmasnak kell lennie, ezért sokan fognak bele tánctanulásba, hogy meglepjék a vendégeket, magukból pedig kiadják a feszültséget.

Azért, hogy az esküvő nyitótánca igazán meglepő legyen, sokan kérnek segítséget és felkészítést tánctanártól. Övé a lehetőség, hogy fergeteges, meghitt, mégis vicces tánccal lepjék meg a násznépet. A legjobb, ha a pár tagjainak már a nyitótánc zenéje is adott, akkor arra készít koreográfiát a tánctanár. Kis előnyt jelent az, ha valaki már legalább minimálisan tájékozott a tánclépésekben, gyorsabb a tanulás. Azoknak sem kell kétségbe zuhanniuk, akik semmilyen táncos múltra sem tekinthetnek vissza. A szakképzett, kiváló tanári adottságokkal rendelkező szakembernek az is dolga, hogy felismerje ezeket és olyat tanítson meg a párnak, amelyet el tudnak sajátítani és abban nem érzik magukat kényelmetlenül. Egy kreatív, jó mozgású barát is nagy segítségére lehet a párnak, nem feltétlenül kell tánctanár segítsége.

Habár ez a házasulandók nagy napja az esküvő, ettől függetlenül sokszor vonják be az édesanyákat, édesapák a feledhetetlen táncba. Cinkosok lehetnek a koszorúslányok, a tanúk, kinek-kinek fantáziája és ízlése szerint. A cél az öröm, a tánc, és a nagy nap emlékezetessé tétele.

(Forrás: absoluteperfection.co.uk/kép; youtube.com/videó)