Jump to content

Használt vagy új?

2016. 02. 14. 19:00

A nők éltetető eleme lehet a vásárlás. A mozgatórugója lehet egy napnak, amikor megtehetjük, hogy nyakunkba vesszük a boltokat és olykor céltalanul, máskor pedig bizonyos darab megvásárlása céljából hódolunk a vásárlásnak.

Az élet persze nem ennyire szűk keretek közé szorított legtöbbünk esetében, de bizonyosan ad örömérzetet az olyan vásárlás, amely során nem a család életéhez, élelmezéséhez fűzhető termékeket jelenti. A legnagyobb izgalmat az okozza, ha az otthonunkat szépíthetjük, csinosíthatjuk, de talán még ennél is nagyobb örömet érzünk akkor, ha magunkra költhetünk némi pénzt. Ruháink, cipőink, kiegészítőink tárháza sosem olyan készletű, hogy azt minden igénynek megfeleljen. Nincs más hátra, vásárolni szükséges. Ha az ember megteheti, miért ne?!

Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül szükséges mindent drágán, újonnan beszerezni. Feltéve, hogy használt darabok is megfelelnek igényednek. Van, aki ragaszkodik az új darabok megvásárlásához, hiszen azt a ruhákat legjobb esetben senki nem viselte talán még csak egy próba erejéig sem. Az új darabnak az illata is új, emellett pedig jóval nagyobb az esélye, hogy több szezont is kibír. A ruhatárad új darabja egyfajta jutalmazás is lehet. Előfordul, hogy vágysz valamire, amivel régóta meg szeretnéd magadat ajándékozni, de ennek beszerzéséhez több idő szükséges lehet, mire a méretedben, színedben megtalálod azt. Amikor pedig végre a kezedben tartod, rájössz, hogy mennyire drága, és eltanakodsz azon, hogy vajon szükséged van-e rá.

Ezzel szemben a használt ruhákat árusító üzletekben sok márka sok terméke megtalálható. Többször nyit be úgy az ember ilyen üzletekben, hogy nincs is konkrét terve mit szeretne venni, hanem várja azt a pillanatot, hogy a ruha magához szólítsa és szerelem szövődjön. Amikor kész tervekkel állítunk be a használt ruha boltba, könnyen szembesülhetünk azzal, hogy van ugyan, csak nem a megfelelő méretben, vagy egyáltalán nem közelít az elképzeléséhez semmi sem. A turkálás mégis felcsigáz minket, hátha találunk valami divatosat, olcsót. A használt termékek persze kedvezőbb áron kaphatók, mint az újonnan vásároltak, és ha részed volt már ilyen vásárlásban, akkor ismerős lehet az a tipikus turkálós szag. Ez a legkevesebb, hiszen egy mosás eltünteti ezt a szagot. Vajon ki hordhatta a levetett és újra forgalomba került ruhadarabot előtte? Sokakat rémiszt el ez a gondolat és nagy ívben elkerülik a turkálókat.

Szerencsés vagy, ha lehetőséged van új darabokat is megvásárolni, de nem tartod visszataszítónak a használt ruha vásárlását sem, így könnyedén kombinálhatókká válnak ruhatárad darabjai. Mit ér az új ruhatár, ha azok egymáshoz nem passzolnak? Hiába van sok ruha akkor, ha azok nem kombinálhatók egymással. Variáld csak bátran.

(Forrás: abc13.com/kép)