Jump to content

Hosszúból rövid? Gondold át!

2016. 02. 12. 17:00

Hosszú a hajad, de már unod? Állandóan csak kiengedve, vagy éppen ellenkezőleg, csakis lófarokba kötve, csattal felfogva vagy képes hordani hajadat? Akkor már elgondolkodhattál azon, hogy valamit kezdeni kellene azzal a frizurával. Talán még a rövid haj is felmerült az ötletek között.

A férfiak jó része igencsak vonzónak találja a hosszú hajat. Vannak olyanok, akik kimondottan hosszú hajú nőkkel hajlandóak ismerkedni, rövid frizurás hölgy szóba sem jöhet. Ilyen megfontolásból sok nő tartja meg hajának hosszát, pedig már se kedve, se ötlete ahhoz, hogy partnerét az üde, csillogó hajával kápráztassa el. A hosszú hajú hölgyek tudják, hogy az igényes, csillogó hajhoz sok idő kell. Többen ezt unják meg, és ezért is gondolkodnak el a váltáson. Akinek mindig hosszú haja volt, az nem is tudja, hogy a rövid hajjal még több a gond. Hihetetlennek tűnik, de igaz, ugyanis jóval könnyebben el lehet aludni. Az új frizura beállításával bajlódni kell egy ideig, mire megszokja az ember a fogásokat. A fodrász által beállított frizura már az első hajmosás után elveheti a kedvet, hiszen otthon egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt ki fogja tudni hozni hajából. Meg kell tanulni ugyanúgy beszárítani a hajat, hogy ne okozzon magának csalódást, de ez időbe telik.

 Ha mégis rövid hajban gondolkodik az, aki vállára, hátára omló hajjal él, át kell gondolnia néhány dolgot. A hosszú hajtól való megszabadulás visszacsinálhatatlan, jó ideig viselni kell a következményt. Mielőtt megszabadulnál hajad hosszától, gondold át, hogy a párod mennyire tolerálná? Beszéljétek meg, győzd meg, vagy ő győz meg téged. Mutass neki képeket arról, hogy milyen rövid, rövidebb frizurában gondolkodsz. Interneten is nézegethetsz stílusokat és gondold át, hogy melyik forma, szín állna jól a te arcodhoz. Ez persze attól is függ, hogy milyen a hajad minősége, mennyisége. Kérd ki fodrászod tanácsát. A szakember meg tudja mondani, hogy a hajadból az általad kinézett rövid haj megvalósítható-e vagy sem. Könnyen lehet, hogy a te eszményképedben élő frizura a hajadból nem mutatna sehogy sem. Bízz a szakemberben. A fodrászod tud segíteni abban, hogy arcformádhoz megfelelő rövidebb frizurát találjatok. Nem muszáj azonnal drasztikus lépésre elszánni magad. Ha változtatni szeretnél hosszú hajadon, akkor először vágass csak egy kicsit. Ha megszoktad, és még rövidebbet is el tudnál képzelni, akkor jöhet a félhosszú haj, később pedig a rövid frizura is bevállalható.

A rövid haj akkor mutat, ha megfelelően van nyírva. Éppen ezért, ha lenőtt, akkor elveszítheti tartását és formáját. A rövid hajúak többször kénytelenek fodrászhoz menni, ha azt akarják, hogy frizurájuk mutasson is. Ha pedig festve is van, akkor még gyakrabban kell látogatni fodrászát, ugyanis rövid haj esetében látványos a lenövés.

A frizura öltöztet ez tény, de a hosszú haj még takar is. Ráadásul optikailag a hosszú vékonyít is. A rövid haj ezzel szemben nem fogja takarni a hátadat, nem fogja elvonni a figyelmet a derekadról és a csípődről, ami nem baj, feltéve, hogy meg vagy elégedve alakoddal.

(Forrás: stylecaster.com/kép)