Jump to content

Kell a bók, szükségünk van rá

2015. 08. 24. 16:00

Mindenkinek jól esik, ha szép és igaz szavakkal illetik. Talán a hölgyeknek ez jobban is jár, a férfiak pedig hevesebben szórják, főleg az ismerkedés kezdetén. Nem mindegy ám, hogy a bók milyen minőségű és mennyiségű.

A bókolás valóban művészet, szavakkal való simogatás, babusgatás. Egy érzékeny nőnek szüksége is van az ilyenfajta szép szavakra, főleg attól a férfitól, aki valóban felkeltette a figyelmét. De még az álom pasi is el tudja azt rontani, ha túl negédes, mesterkélt, nem őszinte szavakkal illeti a hölgyet. Az egy dolog, hogy meghódítani kívánja a nőt, de ha az túl betanult, nem hihető, a legszebben csengő szavak sem jelentenek sokat. Ha a bókok úgy hagyják el a férfi száját, hogy azok teljesen természetesek, rögtönzött szép szavak, könnyedek, nincs benne a begyakorlás íze, akkor megnyerővé válik. Nem kell ehhez nagy tudás, csakis magukat kell adniuk az erősebb nembe tartozó tagoknak. Röviden és tömören: őszintén, egyedin és természetesen. Ha egy hölgynek nem tetszik a férfi bókja, pedig valóban magát adja, akkor az a kapcsolat lehet ott, abban a percben zátonyra is futott. Vagy pedig még van remény a kapcsolat megmentésére, lehet gyakorolni a bókolás művészetét.

Minden a helyzettől és a személyektől függ. Nem lehet ugyanazt a bókot elsütni más-más nőnek. Minden hölgy más. Van, aki fürdőzik mindenféle bókban még akkor is, ha egyáltalán nem illik rá. Szeret szépet hallani, valóban úgy szeretné látni magát, mint ahogy a férfi mondja, pedig a valóság nem az. Vannak olyan hölgyek, akik hamar lekoptatják az olyan pasikat, akik a megszokott, sablonos csábító dumát nyomják.

Férfiak, kerüljétek a sablonos rizsát. A szép a szemed és a bőröd közhely unalmas egy olyan nő számára, aki alapjában véve vonzza a férfitekinteteket. Ha a pasi keres egy egyedi tulajdonságot, apróságot, ami egyáltalán nem megszokott a nő fülének, és azzal bókol, szinte biztosan felfigyel rá a célszemély. A nő arra következtet, hogy ez a férfi nem a nagy átlaghoz tartozik.

A bók a jutalmazás egy fajtája, amely hasznosnak bizonyul, ugyanis ha a nő érdeklődik a férfi iránt, akkor a férfi ezzel viszonozza figyelmét. A kapcsolat, ismerkedés elején érdemes a külsőségekkel kapcsolatos bókokat mellőzni, viszont a már évek óta tartó kapcsolatokban nagyon is fontos.

(Kép forrása: randomactsofkindness.org)