Jump to content

Mit rejt a szekrény?

2015. 08. 21. 12:00

Főleg a nők körében ismert jelenség, hogy akármilyen igényes és rendszerető valaki, olykor tornádó támad a szekrényben és a ruhák leborulnak, lecsúsznak egymásról. A gondosan vasalt és behajtogatott ruhák elveszítik szépen felépített formájukat, arról nem is beszélve, hogy a darabok egy része használaton kívüli.

Állsz a nyitott szekrény előtt és csak bambulsz. Tömérdek ruha lóg vagy fekszik veled szemben, de nem látod át. Még csak ötleted sincs, hogy mit szeretnél felvenni. Kézbe veszel egyet, de azzal a lendülettel vissza is rakod, mert valami miatt nem stimmel. Tudat alatt tudod, hogy azt a darabot már nem is fogod felvenni, mégis visszarakod a helyére. Helyére?! Már nincs ott keresni valója.

Ha meg akarod szüntetni a káoszt, ami ruhatáradban uralkodik, és helyet akarsz felszabadítani, az első és legfontosabb lépés a selejtezés. Kegyetlenül ki kell iktatnod azokat a ruhákat, amelyeket nem hordasz. A többlépcsős folyamat első része a szortírozás. Olyan időpontot válassz erre, amikor rá tudsz szánni a szekrényrendezésre legalább két nyugodt órát. Válogasd ki azokat a darabokat és gyűjtsd külön, amelyek csak a helyet foglalják, de lényegében sosem viselsz. Az összegyűlt ruhatömeg elfoglalta a helyet az új ruháid elől.

Még egy ilyen munkafolyamat is jó lehet, ha beszervezed a munkába barátnődet. A közös válogatás során felidézhettek egyes ruhához kötődő emlékeket, jó kis mókává válhat a szekrényrendezés.

Mindent ki kell a szekrényből pakolni ahhoz, hogy átlásd mikkel is rendelkezel, valamint így kénytelen leszel megfogni minden darabot. Olyan rucikkal is szembe találkozhatsz egy ilyen szekrénypakolásnál, amelyre már nem is emlékszel. Mintha nem is te vásároltad volna, pláne nem magadnak.

A sok, számodra használhatatlan ruhadarab nem megy veszendőbe. Eladhatod, vagy pedig beviheted a helyi vöröskereszthez, akik továbbítják rászoruló embereknek. Garázsvásár során is megszabadulhatsz feleslegessé vált ruháidról, de akár te magad elajándékozhatod a jobb darabokat.

Ha felszabadult a hely, akkor elkezdhetsz új ruhák után kutatni. Olyan darabokat vásárolj meg, amelyeket fel tudsz mással is venni, vagyis kombinálható.

(Kép forrása: puraproducts.com)