Jump to content

Így csinálj jó tükör szelfit

2015. 05. 20. 21:13

A szelfi nagy divat, és az önprezentáció egyik legdivatosabb formája. Ha igazán jó szelfit akarsz készíteni magadról, ne is szelfit készíts, hanem fotózd magad tükörben.

A jó póz.
ha egész alakos tükör szelfit készítesz, figyelj arra, hogy úgy pózolj, hogy az előnyösen mutassa meg alakodat. Egyik lábadat tedd előre, és csinálj úgy, mintha lábujjhegyen állnál az elöl lévő lábaddal.
H szoknyában vagy ruhában fotózod magad, remek megoldás, ha keresztezed két lábad, és az elöl lévőt kissé behajlítod. Ha nem akarsz túl mesterkélten pózolni, egyszerűen állj kis terpeszbe, egyik lábadat pedig jobban nyújtsd meg, mint a másikat, mintha billegnél.

Felejtsd el az arcod.
Az egész alakos tükör szelfik egyik legidétlenebb jelensége, ha mosolyogsz a tükörbe. Ilyenkor nem az arcod számít igazán, ezért inkább nézz le a telefonod képernyőjére, és ellenőrizd, hogy megfelelő pozícióban kattan-e a fotó.

Férjen bele minden.
A fénykép elkészítésénél ügyelj arra, hogy minden testrészed benne legyen a képben, de szinte csak rólad szóljon a fotó. Nem szükséges a fehér falat, vagy a háttérben látható dolgokat is megmutatni, főleg ha úgy tervezed, hogy Instagram kép készül  a szelfiből és bele kell férnie egy négyzet alakú keretbe. Találd meg azt a szöget telefonoddal, mely megfelelő méretben mutat meg téged.

Találd meg a telefon helyét.
A legelőnyösebb szögek az arcoddal egyvonalban, kissé oldalra helyezett telefonról érhetőek el, de alakodat akkor is szépes kihangsúlyozhatod, ha az állad alatt tartva a telefont kissé előre tolod a tükör felé.   

Figyelj az apróságokra is.
A leengedett haj alacsonyabbnak, a felkötött konty magasabbnak mutat a képen. Tégy el minden zavaró, figyelmet elvonó tárgyat, ruhát a háttérből, és hangsúlyozd ki a csípődet övvel vagy csípőig érő dzsekivel. Figyelj arra is, hogy a tükör tiszta legyen és megfelelő legyen a világítás. A fotó elkészítése után okostelefonod photoshop applikációival vagy az Instagram szűrőkkel javíthatsz a fényviszonyokon.

(Fotó: beautylish)