Jump to content

Hogyan maradj edzésben nyaralás alatt?

2015. 05. 19. 21:48

Hónapokat dolgoztál azon, hogy a nyaralás során legjobb formádat hozhasd a strandon? Nem akarod, hogy a nyaralás lazább, lustább napjai alatt kárba vesszen a sok munka? Aktív pihenést tervezel? íme néhány ötlet, hogy mozogj, amíg nyaralsz!

Reggeli séták.
Akármit is tervezel napközben, ne feledd a kiadós reggeli sétát. Menj le a partra, sétálj el a boltig, az újságoshoz, vagy egy kávézóba egy finom feketéért. Kelj fel korábban, hagyd a többieket aludni, és élvezd ki az egyedüllét mámorító perceit. Keress egy szép útvonalat, vagy naponta más-más környéket fedezz fel.

Ne hagyd otthon futócipődet.
Ha otthon futni szoktál, találni fogsz rá lehetőséget nyaralás alatt is. Helyettesítsd a reggeli sétákat egy tengerparti futással, vagy a késő délutáni órákban, az egész napos strandolás után szökj el fél órára futni.

Légy aktív a vízben.
Ha tengerparton, a Balatonnál vagy akár a medence partján töltöd a vakációt, tedd aktívvá a strandolást! Ússz nagyokat és hosszan, játssz a vízben a gyerekekkel, pancsolj felszabadultan, tornázz a víz alatt. Vegyél részt a strand közös aktív programjaiban, például a vízi aerobic órán vagy a parti zumba órán.

Tekerj a buszozás helyett.
A nyaralás alatt szeretitek felfedezni a környéket? Buszozás vagy autózás helyett béreljetek kerékpárt! Ha nincsenek nagy távolságok, remek megoldás a bicikli, mely kiváló kardió edzés és igazán autentikus eszköze a felfedezés élményének.

Használd az edzőtermet.
Ha olyan szállodában tartózkodsz, ahol van edzőterem, élj a lehetőséggel! Napi fél óra kardió edzés is elegendő a nyaralás alatt, és még bele is fér.

Sétával zárd a napot.
Akárhol költöd el vacsorádat, ragaszkodj hozzá, hogy  utána sétáljatok. Ha a városba mentek vacsizni, sose autóval induljatok, ha pedig a szálláson étkeztek, vacsora után irány a part egy kis esti korzózásra!

 (Fotó: popsugar)