Jump to content

A Szépség Atlasza - Gyönyörű nők a világ körül

2015. 02. 26. 11:37

Két évvel ezelőtt Michaela Noroc román fotós nagy lépésre szánta el magát: felkerekedett, hogy lefotózza a világ legszebb nőit, akikkel utazásai során találkozott. Meg fogsz lepődni, hogy a világ legeldugottabb sarkaiban milyen gyönyörű nőkbe botlott, akik szépségük mellett saját nemzetüket és kultúrájukat is képviselik a fotókon.

Michaela Noroc két éve döntötte el, hogy otthagyja addigi munkahelyét, és férjével beutazza a világot. A házaspár 15 hónapon keresztül utazgatott szerte a világban, nagyon kevés pénzből. Ebben a több, mint egy évben Michaela összesen 37 különböző országba jutott el, és mindenhol talált gyönyörű nőket. A legkisebb falvakban, a világ legeldugottabb vidékein, a legkisebb közösségekben is tudott olyan fotót készíteni, melytől eláll a szavunk.

Michaela ezzel azt akarta bizonyítani, hogy a nem csak az a szép és gyönyörű, amit a társadalom, a saját közösségünk és a média ránk erőszakol, és nem csak a modellek és szépségkirálynők csodaszépek. Nem csak az a szép, aki a legutolsó divat trend szerint öltözik és sminkeli magát. A szépség ugyanis mindenhol ott van.

Michaela kalandozásait apró kicsi erdélyi falvakban kezdte, aztán eljutott európai országokba, majd az összes földrészre. Olyan gyönyörű hölgyekkel találkozott, akik saját környezetükben, saját kultúrájukban élve, sokszor meseszép népviseletben pózoltak neki. Ezek a hölgyek smink és retusálás nélkül is gyönyörűek.

A fotókból Michaela a Szépség Atlasza című könyvet szeretné összeállítani.

Colca Valley, Peru

Finnország

Harlem, New York, USA

Amazóniai esőerdő

Baloldalon: Medellín, Kolumbia, jobboldalon: El Paico, Chile

Máramaros, Erdély

Baloldalon: Máramaros, Erdély, jobboldalon: Riga, Lettország

New York, USA

Omo Valley, Etiópia

Otavalo, Ecuador

Shiraz, Irán

Tbilisi, Grúzia

Xiahe, Kína

 

További fényképek a Szépség Atlaszából a fotós honlapján!

(Fotók: The Atlas of Beauty, Michaela Noroc)