Jump to content

A méregtelenítés legfőbb szabályai

2015. 02. 25. 11:15

Mindannyian ismerjük az érzést: a hétvégén kicsit elengedtük magunkat. Elmaradt az edzés, túl sok volt az étel, valamint a kelleténél több az alkohol fogyasztásunk...Ennyi elég is, hogy bűnbánó szívvel kelünk fel hétfőn reggel. Itt az idő, hogy méregteleníts 1-2 napon át, persze a legfőbb szabályok betartásával.

1. Hidratálj, hidratálj, hidratálj

Nem győzzük hangúlyozni a méregtelenítés, a diéta és fogyókúra, az üde bőr és az egészséges életmód egyetlen igazán fontos és közös titkát: igyál rengeteg vizet! Kezdd a napot egy csésze meleg, citromos vízzel, mely beindítja az anyagcserét. Egész nap ügyelj a vízfogyasztásra, igyál meg 2-3 liter vizet! Inkább járj többet mosdóba, de a vizet sose felejtsd! 1-2 nap után érezni fogod jótékony hatásait: tisztább, üdébb, fiatalosabb bőr, könnyebb érzés, súlycsökkenés!

2. Kelj fel és mozogj

Ihatsz bármilyen detoxikáló csodalevet, úgy távoznak a méreganyagok a szervezetedből a legkönnyebben, ha kiizzadod. Ha túlzásba vitted a jólétet hétvégén, hétfőn magas intenzitású edzéssel kezdj: egy keményebb kardióedzés és egy izzadós tornaóra nem csak a gyomrodat nyugtatja meg, de a lelkiismeretedet is.

3. Egyél tisztán

A bulizós, kajálós hétvége után nagyon fontos, hogy ne gyorskajákkal és egészségtelen, cukorban és szénhidrátban gazdag ételekkel kezdd a hetet. Ha lehet, kerülj minden előre gyártott és feldolgozott élelmiszert, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, nyers étekekből készült smoothie-t és könnyű, fehér húsokat és halat.

4. Pihenj, aludj

A fenti tippek mind hiábavalónak bizonyulnak, ha nem pihened ki magad. A pihenés alatt pedig sok mindent érthetsz: egy hétig ne járkálj el az éjszakába, ne fogyassz alkoholt, feküdj le időben, próbálj meg legalább 8 órát aludni. A sok víz, a sok mozgás és az egészséges étrend akkor igazán hatásos, ha szervezeted kipihent, nincs túlhajtva és megkapja a megfelelő alvásmennyiséget.

 (Fotó: fibremagazine)