Jump to content

5 vasárnapi teendő, hogy egész héten fogyj

2015. 02. 16. 16:47

Hétköznap rengeteg a munka, a teendő, a stressz és az elfoglaltság, így nehéz időt szakítani az egészség megőrzésére, a finom és tápláló étkezések megtervezésére és az edzésre. Ám ha vasárnap szentelsz egy kis időt az alábbi teendőknek, könnyebb dolgod lesz a héten, és a fogyás is jobban megy talán!

1. Tervezz előre

Ülj le, vedd elő a határidőnaplódat és jelölj be a héten legalább három, de inkább több olyan időpontot, amikor edzeni tudsz. Akár otthon, akár edzőtáborban, akár a szabadban futva. Ezeket az időpontokat tekintsd szentírásnak, és ne hagyd, hogy bármi közbejöjjön. Ha már vasárnap rákészülsz a heti edzéseidre, könnyebb lesz megvalósítani őket. Ha nem egyedül jársz mozogni, még jobb dolgod van: már vasárnap egyeztessetek minden időpontot előre, így kénytelenek lesztek tartani az edzéseket!

2. Moss előre

Valljuk be őszintén, nekünk lányoknak már akkor is elmegy a kedvünk az edzéstől, ha nem találunk egy tiszta sportmelltartót, vagy nincs meg a kedvenc jógandarágunk. Vasárnap minden edzésruhádat mosd ki és szárítsd meg, majd készítsd elő azokra a napokra, amikor edzel. Pakold össze előre az edzéstáskádat, és tedd az ajtó mellé, hogy semmiképpen ne kerülhesd el az edzést. Ha otthon edzel, készítsd elő a matracod és a kedvenc torna DVD-d, és tartsd szem előtt!

3. Készíts előre étkezési tervet

Talán túl szigorúnak tűnhet, ám borzasztó hatékony megoldás: a hétköznapokra készítsd elő az étkezési tervet. Vasárnap ülj le, és írd le, hogy melyik hétköznapon pontosan mit fogsz enni reggelire, ebédre és vacsorára. Ez megkönnyíti a vásárlást, az előkészületeket, és akár még előre is tudsz főzni. A szigorúan megtervezett étrend hihetetlen fegyelmet és önmérsékletet vihet életformádba, ami megkönnyítit a fogyást!

4. Csomagolj előre

Ne hagyd, hogy munka közben elcsábítsanak a kollégák egy kiadós ebédre, vagy hogy a nagy rohanásban elfelejts napközben enni és édességekkel tömd magad tele este. Készíts vasárnap egy hatalmas adag salátát és egészséges nassolnivalót, majd csomagolj belőle minden napra egy kis tálkába. Ha ezt viszed munkába, kisebb lesz a kísértés, hogy elcsábulj és rendszertelenül vagy egészségtelenül étkezz.

5. Pihenj rá

A fenti előkészületek után dőlj hátra, élvezd a szabadnapod, töltődj fel családoddal és szeretteiddel, majd este vegyél egy forró fürdőt, tegyél fel egy arcpakolást és feküdj le korán! Frissen, üdén és kipihenten ébredve sokkal nagyobb kedved lesz egészségesen és motiváltan kezdeni a hetet!

(Fotó: youqueen)