Jump to content

Kávé helyett: energizáló italok

2015. 02. 11. 11:43

Te is azok közé tartozol, akik nem bírnak ki egy nehéz napot kávé nélkül? A kávé jó megoldás - egy bizonyos mennyiségben. Ám akad néhány finom és egészséges alternatíva, melyek ugyanolyan energiát és pörgést adnak, mint a kávéban található koffein!

1. Alma-citrom-gyömbér dzsúsz

Az energiát adó pikáns ital nem csak arra jó, hogy felpörögj, de májtisztító funkciókkal is rendelkező vitaminokban (A, B és C) gazdag, azaz remek tisztítókúra egy alkohollal és édességekkel teli hétvége után!

2. Áfonyás almaborecetes dzsúsz

1 evőkanál lehetőleg pasztőrözetlen és nyers almaborecet, némi áfonyalé és egy fél citrom leve vízzel elkeverve igazi energiabomba. Edzés előtt is kiváló, ráadásul tele van méregtelenítő tápanyagokkal.

3. Zöld tea smoothie

Turmixgépben keverj össze zöld teát, fahéjat és mézet. Kevesebb koffein van benne, mint a kávéban, mégis nagyon friss leszel tőle!

4. Cékla-zeller-alma turmix

A cékla közismerten növeli az erőnlétet, nem véletlenül szokták profi futók fogyasztani edzés előtt. Turmixolj össze némi céklát, almát, egy kis zellert és ízesítsd egy citrom levével.

5. Alacsony kalóriatartalmú zöld smoothie

A zöld smoothie-k nem csak az anyagcserét gyorsítják fel és hihetetlenül egészségesek, hanem tele vannak B-vitaminnal és klorofillal, mely rengeteg energiát ad, miközben alig tartalmaz kalóriát. Készíts smoothie-t zöld zöldségekből: uborkából, spenótból, zellerből és petrezselyemből.

(Fotók: popsugar)