Jump to content

Hogyan legyen tartósabb a rúzs Valentin-napon?

2015. 02. 11. 12:00

Különleges randid lesz Valentin-napon? Vagy csak egyszerűen imádod a feltűnő színű rúzsokat és szeretnéd ha egész nap tündökölnének ajkaid? Íme néhány ötlet, hogyan legyen egész nap tartós a matt rúzs.

1. Radírozz

Még ha reggel nem is tűnik kiszáradtnak a szád, akkor is lehetnek rajta elhalt hámsejtek, melyek a nap folyamán le fognak válni. Mindenképpen radírozd le ajkaidat - ha máshogy nem, legalább egy fogkefével!

2. Hidratálj

Bárennyire furán hangzik, hidratálnod kell ajkaidat, ha azt szeretnéd, hogy minél tartósabb maradjon a matt rúzs. Kend be ajakbalzsammal ajkaidat, és hagyd, hogy alaposan beszívódjon a krém, mielőtt rúzsoznál.

3. Alapozó

Manapság már nem csak az arcra és a szemhéjra, hanem ajakra is lehet kapni úgynevezett primereket, azaz előkészítő krémeket, melyek segítenek a festék tartósabbá válásában. Kend be ajkaidat ajak primerrel a hosszan tartó hatás kedvéért.

4. Korrektor

Ha nincs ajak primered, használj nyugodtan egy kis korrektort. Kend az ajkaidra, hogy semlegesítsd szád alapszínét, így a rúzs színe eredeti valójában és legélesebb színében kerül fel.

5. Kontúrozz

Az ajakkontúr ceruza nem csak abban segít, hogy szép vonalat rajzolj magadnak, de tartósabbá is teszi a rúzst. Ha ajakkontúr ceruzád hasonlít a rúzs színéhez,  ne csak körvonalazz, hanem töltsd is ki ajkaidat a ceruázval, és ezek után kend fel a rúzst.

(Fotó: beautyhigh)