Jump to content

Hogyan add le azt az utolsó 5 kilót?

2015. 02. 05. 19:06

Ha valaki komolyabb fogyókúrába kezdett, és viszonylag nagy súlyt ad le - több mint 20 kilogrammot - akkor gyakran arról számol be, hogy az utolsó 5 kilótól a legnehezebb megszabadulni. Ez nem véletlen, ám van néhány remek módszer, amiket pont ilyenkor alkalmazhatsz!

1. Ne csak a kalóriákat számold, hanem a proteint is!

A fogyókúra utolsó szakaszában ne csak arra figyelj, hogy alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyassz, hanem arra is, hogy a protein beviteled magas legyen! A protein nagyobb munkára készteti emésztőrendszeredet, ami azt jelenti, hogy több kalóriát tudsz elégetni a protein tartalmú ételek fogyasztásával.

2. Emelj nehezebb súlyokat

Ha már több, mint 20 kilótól megszabadultál, egészen biztosan sokat mozogsz és edzel. Ám tested már hozzászokhatott az edzésmódszerekhez, így az utolsó szakasz során érdemes változtatni: emelj nehezebb súlyokat, hogy izmaid nagyobb munkára legyenek késztetve!

3. Kezeld a stresszt

Az utolsó 5 kiló leadásában küönösen fontos, hogy jól kezeld életed stresszes momentumait. A stressz felboríthatja a hormonháztartásodat, annak kiegyensúlyozatlansága pedig csökkentheti szervezeted kalóriaégető funkcióját.

4. Fogadj edzőt

Ha eddig nem tetted meg, de van rá igényed és lehetőséged, fogadj most edzőt, aki segít olyan edzéstervet összeállítani, mely a hátralévő néhány kilótól is megszabadít!

5. Egyél több egészséges zsírt

Bizony, egészséges zsírokra is szüksége van a szervezetnek, főleg a súlyveszteségért küzdő szervezetnek. Ne felejts el kókusz zsírral főzni, egyél lazacot, avokádót, olívaolajjal ízesíts és jöhetnek nasiként az olajos magvak is.

6. Mondj le a feldolgozott élelmiszerektől

Mindig olvasd el a termék címkéjét, és a listát, hogy miből áll. Minél több nem természetes összetveő van benne, annál kevésbé tesz jót. Próbáld meg elkerülni a fehér kenyeret, az előregyártott késztermékeket, és főzz minél többet otthon!

7. Igyál több vizet

A víz kellőképpen hidratál, segít eltelíteni és ezzel csökkenti az éhségérzetet, valamint gyorsítja a kalóriaégetés folyamatát. Az utolsó 5 kiló ledolgozásának ugorj neki minél több vízzel!

8. Aludj többet

Most, hogy leadtad a súlyfelesleg nagyobb részét, mincs miért aggódnod, ugye? Élvezd ki a könnyebb élet örömét és aludj nagyokat! Minél rendszeresebben alszol, annál jobban segíthetsz testednek az utolsó kilóktól való megszabadulásban!

(Fotók: shutterstock)