Jump to content

Reggeli kalóriaégető tevékenységek

2015. 02. 04. 17:51

Az nem kérdés, hogy az egészséges táplálkozás mellett a mozgással elégethető kalóriák számítanak igazán súlycsökkenés folyamatában. Ne felejtsd, hogy vannak bizonyos tevékenységek, melyek reggel történő elvégzése akár egész napon át égetheti a kalóriákat.

1. Tornázz
Mozogni, intenzív testmozgást végezni a nap bármelyik szakában ajánlott, ám reggel a leghasznosabb. Hogy miért? Mert a reggeli mozgás egyből beindítja az anyagcserédet, így az már akkor is dolgozni fog, amikor még nem ettél semmi komolyat. Egy reggeli futás, egy kis reggeli torna sokkal több kalóriát éget el, mint ugyanezek a mozgásformák a nap későbbi szakaszaiban. 

2. Intenzitás
Kutatások kimutatták, hogy a reggelente elvégzett, akár mindössze 2 és fél perces intenzív mozgás akár 200 további kalóriát is elégethet nappal. Ugrálj kicsit, fuss fel az ötödik emeletre, vagy akár szeretkezz pároddal felkelés előtt a plusz energiáért!

3. Ne halaszd el a reggelit
A reggeli rohanás és hektikus napirend nem mentség arra, hogy elhalaszd vagy netán kihagyd a reggelit. A tápláló és egészséges reggeli többet számíthat a fogyókúrában, mint bármi más! Minden reggel egyél, ezzel az anyagcseréd megfelelő ütemben fog működni és napközben is elkerülnek az éhségrohamok.

4. Kis erősítés
Ne csak kardió edzésben gondolkodj reggelente. Néhány felülés, egy-két sorozat fekvőtámasz szintén beindítja az anyagcserét és a kalóriaégetést, ráadásul szálkásítja, építi az izmokat!

5. Délelőtti falatozás
A reggeli után, de még ebéd előtt iktass be egy kis tízórait. Persze semmi huncutság a pékségből, és ne is csokit majszolj, de kapj be néhány olyan egészséges falatot, melyek eltelítenek, ugyanakkor fokozzák az anyagcserét. Például vágj fel egy körtét gerezdekre és szórd meg fahéjjal!

(Fotó: favim.com)