Jump to content

2015-ös esküvő trendek

2015. 01. 17. 13:51

Férjhez mész idén és szeretnél trendi esküvőt? Szeretnéd megtudni, hogy a világ menyasszonyai manapság mit álmodnak meg maguknak a nagy napra? Íme a legmenőbb ötletek!

Vadnyugati stílus

Ez a trend elsősorban Amerikában dívik, Magyarországon talán a rusztikusan vidékies stílust lehet meglovagolni. Azért persze akadnak közös vonások: szabadtéri ceremónia, természet közelsége, a lagzi erdőszéli faházban, istállóban, mezőgazdasági épületben, esetleg sátor alatt elképzelhető. Bájosan farmszerű kellékek, természetes kegészítők, gyertyák, sok bőr, pamut anyag, ruszikus hangulat.

Hippis, bohós stílus

Laza, különc pároknak kifejezetten ajánlott stílus: színes kavalkád, papírdíszek, tavasziasan bohókás hangulat, hippis elemek. Kézzel írott meghívók és névjegyek, különlegesen élénk és vidám színkombinációk, szabadtér, kevés flanc és elegancia. Az ilyen stílusú esküvőkön nincsenek szabályok és merev elvárások, különbözhet a koszorúslányok ruhája, és a vőlegény sem feltétlenül szmokingban mondja ki a boldogító igent, nem beszélve a királylányos, habos-babos stílust elutasító menyasszonyokról.

Drónos felvételek, GoPro

Az idei esküvők és lagzik már szinte elképzelehetetlenek a technika legmodernebb vívmányai és egyben legtrendibb eszközei nélkül: bérelj fel drónos kamerával rendelkező fotóst, aki fentről örökíti meg a nagy napot, és használj minél több GoPro-s felvételt, melyekből igazán emlékezetes videót vagy fényképalbumot készítetthetsz.

Koszorúslány applikáció

A mai rohanó világban már nagyon nehéz rendszeres esküvő előtti találkozókat szervezni az összes koszorúslánnyal. Ha nincs időtök, töltsetek le mindannyian egyet a számos koszorúslány applikációból, mely megkönnyíti a szervezést, virtuális ruhavásárlást, és a menyasszony felkészülésében való segítséget.

Étel és ital installációk

Hol van már a régmúlt divatja, amikor pincér hozza ki a háromfogásos lakodolami vacsorát? Egyre népszerűbbek az állófogadások és svédasztalos lagzik: dekorációként is kiválóan működő bárpultokkal, salátástálakkal, különböző kategóriájú étel- és ital installációkkal.

Különleges helyszínek

Egyre többen választanak váratlan és szokatlan helyszínt esküvőjük vagy lakodalmuk helyszínéül. Erdő, park, rét, kastély, udvar, tópart, hegyoldal, tengerpart, múzeum, tetőterasz, eldugott kápolna, mezőgazdasági épület, hajó, stb. Ezek a helyszínek minden vendég számára maradandó élményt adnak és különlegessé teszik az eseményt, nem beszélve arról, hogy dekorációra sem kell annyit költeni, ha a táj és a környezet önmagáért beszél. Persze ne feledd, hogy a logisztika így viszont nagyobb szervezést igényel, mint egy hagyományos éttermi esküvő esetében.

Három ruha az arának

Ma már nem csak a menyasszonyi és a menyecske ruha a divat: sokak egyenesen három öltözékkel készülnek, hogy minden álmukat megvalósítsák. A ceremóniára királylányos nagyruhát vesznek fel, a vacsorához és a fogadáshoz könnyebb, egyszerűbb ruhát, míg a tánchoz és a bulihoz rövid, szexi menyecskeruhát.

(Fotók: idealbride, huffington post, weddingomania, George Simian)