Jump to content

Hogyan legyen könnyebb a futás?

2015. 01. 16. 15:39

Az új évben szeretnéd futással karbantartani testedet és futva fogyni? De még nem megy olyan könnyedén, ahogy szeretnéd? Íme néhány tipp, hogyan legyen egyszerűbb, hatékonyabb és örömtelibb számodra a futás!

1. Rendszeresség

Csak úgy lesz jobb az erőnléted és lesz könnyebb idővel a futás, ha rendszeresen mozogsz. Ne csak akkor menj el futni, ha épp belefér a napodba vagy szép az idő. Készíts előre futási rendet, és menj el lehetőleg hetente háromszor vagy négyszer. Hidd el, néhány hét után sokkal könnyebb lesz!

2. Lassulj le

A rendszeres futásnak nem az a lényege, hogy egyből 4 perces kilométereket fuss. Az, hogy a saját tempódban minél tovább bírjad, mert csak így lesz jobb az erőnléted, ergó így bírod könnyebben a futást. Ha hamar elfáradsz, válts kicsit lassabb tempóra!

3. Legyen szórakozás

A futásnak elsősorban akkor van értelme, ha élvezed is a mozgást. Hallgass jó zenét, fedezz fel új utakat, vidd magaddal barátnődet vagy a kutyádat, vagy a végén ajándékozd meg magad egy finom kávéval.

4. Erős lábak

Jobban bírod a futást és könnyebben bírod majd a tempót, ha erősebbek a lábizmaid. Éppen ezért erősítsd azokat máskor is: csinálj lábhajításokat, squatokat, és néha fuss emelkedőn.

5. Ne csak fuss

Hosszútávon könnyebben viseled el a futást, ha nem mindig futás a kardióedzésed. A változatosság gyönyörködtet, úgyhogy néha csak sétálj egy nagyot, ezenkívül úszhatsz, biciklizhetsz vagy akár kirándulhatsz is futás helyett.