Jump to content

5 perces smink karácsony reggelre

2014. 12. 21. 14:23

December 24-én egy percnyi időd sincs magadra? Jön a család, sütsz-főzöl. karácsonyfát díszítesz, az utolsó ajándékok után rohangászol kétségbeesetten? De azért szeretnél tündökölni Szenteste? Íme egy 5 perc alatt elkészíthető smink, melyet reggel és pár perccel gyertyagyújtás előtt is elkészíthetsz!

1. lépés: Korrektor

A karácsony előtti stresszes, rohangászós napok után biztosan nem ébredsz frissen karácsony reggelén, főleg ha korán kell kelned a  rengeteg program miatt. Tüntesd el a fekete karikákat és a fáradtságtól duzzadt szem alatti terület problémáit egy, a bőrszínednél világosabb korrektorral, melyet a szemed alá helyezz és ujjaiddal oszlass el. Élénkebbé, ragyogóbbá és frissebbé teszi szemed környékét.

2. lépés: Egyenletes bőr

Ha nincs időd alapozót felvinni, használj BB vagy CC krémet, mely kiegyenlíti a bőrtónusodat, eltünteti az apróbb hibákat és egyenletessé teszi a bőrödet. Az arcod közepén kezdd, és úgy haladj az állkapcsod és a homlokod felé. Használd bátran az ujjaidat az eloszlatásnál!

3. lépés: Adj egy kis színt hozzá

Egy kis pirosító egészséges, boldog és üde színt ad arcodnak, úgyhogy finoman színezd arccsontjaidat.

4. lépés: Szemöldök

Ha nincs időd nagy sminkre, akkor hangsúlyozd a szemöldökeidet! Színben passzoló ceruzával vagy szemöldök festékkel töltsd ki a vonalakat, még jobban definiálva így arcodat. Már az egyik szemöldök megrajzolásával is látni fogod az óriási különbséget!

5. lépés: Szempillák

Mivel sietsz, nincs idő a szemedet alaposan kifesteni. Válassz egy jó minőségű szempillaspirált és tégy fel néhány réteget. Szemeid kinyílnak, a hosszú pillák pedig mindenkinek jól állnak!

6. lépés: Csillogó ajkak 

Egy icicpici színtelen vagy karácsonyi öltözékedhez illő árnyalatú szájfény, és máris kész a természetes, visszafogott, mégis ápolt és üde hatást nyújtó tündöklő smink! 5 perc sem volt, igaz?

(Fotók: popsugar, tenipanosian)