Jump to content

Ajándékozz házi nyugató fürdősót!

2014. 12. 11. 19:21

A kézzel készített vagy házilag készült ajándékot mindenki szereti. Pláne, ha szívből jön, és még hatékony is. Ajándékozd meg szeretteidet, barátnőidet vagy akár saját magadat házilag készített tejes fürdősóval, mely nyugtat és feloldja a stresszt.

Pillanatok alatt elkészíthető otthon a természetes és jótékony hatású összetevőkből álló keverék. Mivel hosszabb ideig és több alkalommal felhasználható fürdősót érdemes ajándékba adni, szárazon készítsd el a mixet.

Amire szükséged van:
- fél csésze őrölt zab
- 2 csésze tejpor (az eltarthatóság miatt)
- fél csésze Epsom-só (kristályos só)
- negyed csésze szódabikarbóna
- 20 csepp levendula illóolaj

Először keverd össze a zabot és a tejport, konyhai mixerrel is rásegíthetsz, hogy minél simább és porszerűbb legyen. Aztán add hozzá a sót és a szódabikarbónát, végül pedig csepegtesd bele a levendula olajat, és keverd el újra az egészet.

A tejpor a kádban feloldódva kellemes kérmes és simogató élményt fog nyújtani, a kristályos só oldja a feszültséget és lazítja a fáradt izmokat, a szódabikarbóna természetes méregtelenítő hatással rendelkezik és puhává varázsolja a bőrt. A levendulát pedig az idegek gyógynövényeként is szokták emlegetni, nem véletlenül: illóolaja szintén oldja a feszültséget, és elűzi a negatív gondolatokat, így a nyugodt éjszakai alvás is garantált.

A keveréket töltsd egy szép csatos üvegbe, kösd át szalaggal és adj hozzá egy jópofa kis fakanalat.
Hidd el, egy nyugodt, pihentető és kellemes fürdőnél szebb ajándékot el sem lehet képzelni a mai rohanó világban...

 

 

(Fotók: brit, popsugar)