Jump to content

A jövő ruhaboltjai: interaktív tükrök a próbafülkében

2014. 12. 09. 16:02

Szenzációs és innovatív újításra készül a Nordstrom ruházati üzletlánc, majd remélhetőleg minden más ruhabolt is. A terv a következő: az üzletek próbafülkéinek tükrei interaktívak lesznek és érintőképernyő segítségével növelik a vásárlás élményét és komfortját.

Az Egyesült Államokban és néhány nyugat-európai országban elérhető üzletlánc a következő hetekben két amerikai üzletében (a kaliforniai San Joséban és Seattle-ben) teszteli az interakítv próbalfülkés tükröket. Az egész alakos tükrök ugyanis érintőképernyővel lesznek ellátva, a beépített számítógépes rendszer pedig képes lesz beolvasni az éppen próbált ruha vonalkódját, melyeből aztán információkat biztosít a vásárló számára: például az adott termékből milyen további méretek és színek találhatók meg az üzletben, és ha a próbafülkében tartózkodó vevő úgy gondolja, akár kérhet is másik méretből vagy színből.



A rendszer ugyanis továbbítja a kérést az eladóknak, akik a próbafülkéhez viszik az újabb darabokat és beadják a vásárlónak, elkerülve ezzel az örökös vásárlási problémát, mely abból adódik, hogy nem jó méretet viszünk be a fülkébe, majd nem tudjuk a közelben levadászni magunknak az eladót, hogy hozzon másik darabot.

A Nordstrom elnöke és igazgatója, Jenny Nordstrom azzal magyarázta az innovatív újítást, hogy a technikai fejlődéssel a vevők vásárlási szokásai is fejlődnek, kiteljesednek, és bizony egyre nagyobb az igény a kényelmes vásárlási feltételek biztosítására is.

A tesztüzem után várhatóan egész Amerikában, majd később Európában is bevezetik az interaktív tükröket, melyek remélhetőleg hamarosan eljutnak hazánkba is.

Te szívesen vásárolnál ilyen tükör segítségével?

(Fotók: geekwire, refashion)