Jump to content

Készíts otthon téli arcmaszkot!

2014. 12. 07. 23:41

Télen sokkal nagyobb törődésre van szüksége bőrödnek, hiszen a hideg idő kiszárítja és élettelenné teszi arcodat. A téli hónapokban akkor is különleges gondoskodást igényel a bőröd, ha egészségesen eszel és sokat alszol. Készíts otthon egyszerű, mindössze két összetevőből álló arcmaszkot, és kényeztesd bőröd decemberben is!

A téli arcmaszkok szándékosan olyan összetevőket tartalmaznak, melyek segítik hidratálni és táplálni a bőrt, megakadályozzák az extrém kiszáradását és E-vitaminban gazdagok, ami segít egészségesebbé és üdébbé varázsolni arcodat.

1. Banán és vaj maszk (száraz bőrűeknek)

Törj össze egy banánt, és adj hozzá némi vajat. Alaposan keverd össze a két összetevőt finom paszta állagúra, majd kend arcodra. A vaj természetes hidratáló, a banán pedig segít a megfelelő nedvességtartalom bőr alatt tartásában. 

2. Avokádó és olívaolaj maszk

Vágd ketté az avokádót, szedd ki belőle a magot, zöld húsát pedig pépesítsd és keverd el egy kevés olívaolajjal. Egyenletesen vidd fel arcorda a maszkot, majd 10-15 perc után bő vízzel mosd le. Az avokádó tele van E-vitaminnal, míg az olívaolaj tiszítja a pórusokat és segít mélyebbre juttatni a vitaminokat. (Ez a kence kiváló hajra is!)

3. Méz és rózsavíz maszk

Egy evőkanál mézet és egy evőkanál rózsavizet összekeverve készíts maszkot, melyet 10 percen át viselj arcodon, mielőtt lemosnád. A méz természetes hidratáló, a rózsavíz pedig tonizál, tisztít. Kiváló a hideg okozta bőrszárazság kezelésére. (Egy kis maracuja olajjal végképp ütős hatású!)

4. Sárgarépa és méz maszk

Egy evőkanál pürésített sárgarépa és egy evőkanál méz kell ehhez a maszkhoz. 10 perces használat után élettel telibb, egészségesebb arcbőröd és arcszíned lesz, és megszűnik a hideg okozta szárazság.

(Fotók: beautyfrizz, tartecosmetics, stylesatlife)