Jump to content

Fogyókúrás tippek lustáknak

2014. 11. 19. 18:07

Fogyni szeretnél, de nincs időd mozogni? 1-2 kiló leolvadhatna, de csak ezért nem akarsz életmódváltásba kezdeni? Ez bizony helytelen hozzáállás, ám mégis akad néhány praktika, melyekkel felgyorsíthatod a folyamatot!, akkor is, ha nem edzel és nem diétázol.

Alapvetően nincs csodaszer: a helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű mozgás együttes kombinációja az egyetlen megoldás, mellyel tudatosan formálhatod az alakodat. Minden más módszer csak részsikereket fog eredményezni.
Ám ha csak kicsit oda szeretnél figyelni, és nagyobb áldozatok, lemondások és komolyabb izzadtság nélkül szeretnél megszabadulni néhány kilótól, az alábbi praktikák együttes alkalmazásával sikereket érhetsz el.

(Persze továbbra se felejtsd, az áhított alak csak életmódváltással és kemény munkával érhető el!)

1. Kezdd az étkezést egy nagy pohár vízzel. A víz segít eltelíteni és hidratálni, így kevésbé leszel éhes, és megóv a túlevéstől.

2. Csak egy kis odafigyelés. A salátádra ne kérj öntetet, inkább locsold meg olívaolajjal vagy balzsamecettel. Szárított vagy aszalt gyümölcs helyett egyél frisset. Az apró dolgokon is sok múlik.

3. Étcsokoládé. Ha édesszájú vagy, esetleg épp cukorhiányos tüneteid vannak, ne tejcsokit vagy sütit egyél, hanem 1-2 kocka étcsokoládét desszertként. Lehet, hogy nem olyan édes, de kevesebb benne a kalória!

4. Kisebb adagok. Mindig figyelj arra, hogy miből mekkora adagot eszel. Ne kérj kétszer-háromszor semmiből. Használj kisebb tálakat, hogy ne merj magadnak túl sokat, a maradékot pedig mindig rejtsd el szem elől, hogy ne ess kísértésbe.

5. Mozogj többet. Oké, hogy nincs időd edzeni, futni, tornázni (pedig az lenne az ideális!), de legalább mozogj picit többet. Az irodában óránként sétálj 1-2 kört, használd a lépcsőt a lift és a mozgólépcső helyett, parkolj egy kicsit távolabb a munkahelyedtől, vagy hazafelé szállj le egy megállóval korábban és sétálj. Ez is segít!

6. Ne idd meg a kalóriát. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az étkezésre odafigyelnek, ám a folyadékbevitelre nem. Mondj nemet a cukros-szénsavas üdítőkre és a nem természetes gyümölcslevekre, tegyél levesebb cukrot (sőt, idd cukor nélkül!) a teát és a kávét. Fogyassz sok ásványvizet, és természetes módon ízesíts!

7. Ne éheztesd magad. Egy pici éhség még jót is tesz, de semmiképpen ne éheztesd magad csak azért, hogy később bevághass egy szelet tortát. Ha jól időzítve, sokszor de keveset eszel, elkerülheted a falási rohamokat.

8. Nassolj magas proteintartalmú és egészséges zsírokat. Felejtsd el a csipszet és a rágcsákat nasiként. Ha nassolni szeretnél, válaszd inkább az olajos magvakat, édesebb gyümölcsöket.

9. Korai, könnyű vacsi. Vacsorázz legalább 2-3 órával lefekvés előtt, az étel mennyisége pedig csak a 25%-a legyen a napi bevitelnek. A reggeli és az ebéd legyen kiadósabb, mert a korábbi étkezéseket még meg tudja emészteni a szervezeted, a késői kajálás viszont emésztési és alvási problémákat okozhat, melyek nem gyorsítják az anyagcserét.

10. Aludj többet. Ha nem alszol eleget, az evéshez vezethet. Nem marad elég energiád a napi teendők elvégézésre, amit evéssel próbálsz meg pótolni. 7-9 óra alvás már egészséges, hiszen ennyi pihenéssel kordában tudod tartani a súlyodat is.

 

(Fotók: imgfave.com, popsugar.com)