Jump to content

Gyűrű helyett tetoválás? Az igazi elköteleződés

2014. 11. 18. 11:13

Egyre nagyobb divat a friss házas párok körében jegygyűrű helyett tetoválással megpecsételni a holtomiglan-holtodiglan ígéretét. Ez egyfajta házassági szerződés is, hiszen aki magára tetováltatja párja nevét, a házasságkötés időpontját vagy egy szimbolikus jelet, az tényleg örök elhatározást hozott.

A hölgyek esetében ez ráadásul komoly kompromisszum is lehet, hiszen ilyenkor egy gyönyörű eljegyzési gyűrűről vagy esgy mesésen csillogó karikagyűrűről kell lemondani, hogy a tetoválás érvényesülhessen.

A Maroon5 énekese, Adam Levine és felesége, Behati Prinsloo nemrégiben jelentették ki, hogy mindketten levették karikagyűrűjüket, és egy közös tetoválással erősítették meg fogadalmukat. A férj és a feleség gyűrűsujjának felső részén három egymás alatt lévő pontocska jelzi az örök elköteleződést, Behati pedig a gyémánt jegygyűrűjét is levette az ujjáról, hogy a tetoválás maradjon a házasságuk jele. 

A közös tetoválás állandó és visszafordíthatlan kötődést fejez ki két ember között, és nem csak hírességek léptek erre az útra. Összegyűjtöttünk néhány hétköznapi házaspárt is, akik az elköteleződés hagyományos kifejezésével szemben a bőrre varrott tinta módját választották.

Vannak, akik egyszerű, finom, alig észrevehető tetoválást csináltattak, vannak, akik vállalták egymás nevét és az esküvő időpontját a gyűrűsujjukon, vannak olyanok, akik valamilyen titkos szimbólumot választottak, és vannak olyanok is, akiknek tetoválásai kiegésztik egymást.

Te vállalnád, hogy az esküvőd alkalmából tetováltasd a gyűrűsujjadat vagy maradsz inkább a gyűrűnél?


 

(Fotók: popsugar.com, instagram.com)