Jump to content

Ne félj a piros rúzstól!

2014. 11. 17. 12:06

A piros vagy vörös rúzs kétségtelenül divat minden korszakban, minden időben és minden évszakban. Sokan azonban félve használják ezt az egyszerű, ám annál figyelemfelkeltőbb szépségápolási módszert. Megpróbálunk meggyőzni, hogy ne félj a vörös rúzs viselésétől!

A piros vagy vörös rúzs erőt és magabiztosságot ad egy nőnek. Az élénk színű rúzst viselő nő nehezen megközelíthetőnek, nem könnyen kaphatónak, ettől pedig titokzatosnak és rejtélyesnek tűnik. A piros rúzs védelmet ad, mert aki rád néz, tudja, hogy veled nem lehet tréfálni és játszani.


 


Vörös rúzst viselni azonban meg kell tanulni, elkezdeni nem könnyű. Pedig mindenkinek jól áll!

Akik a hétköznapokban nem viselnek rúzst, gyakran elkövetik azt a hibát, hogy elkészítik a szokásos sminkjüket, mely rúzs hiányában általában szemhangsúlyos. Majd kipróbálják a piros rúzst, aztán belenéznek a tükörbe, és azt gondolják, hogy ez egy kicsit túl sok... Nem csoda, hiszen a piros rúzs önmagában olyan kiemelkedő és feltűnő smink elem, melyhez nem kell versenyeznie semminek az arcodon.

Ha tartasz a vörös rúzstól, bármilyen furán hangzik is, kezdd a sminkelést a rúzzsal. Ha kész vagy, utána térj át a szemeidre, és rögtön látni fogod, hogy sokkal kevesebb szem smink is elegendő lesz a friss és ütős hatáshoz.

Azok, akik azt mondják, hogy nem áll jól nekik a rúzs, valószínűleg még nem találták meg a megfelelő pigmentet és színt. Próbálgatni kell és szigorúan a minőséget keresni, mert előbb-utóbb úgyis rátalász egy olyan árnyalatra és formulára, ami tetszeni fog.

Ne feledd, a pirosnak rengeteg árnyalata van: egészen a nyáriasan üde narancsos színektől a barackba hajló halványabb színeken át, a pinkes árnyalatokig és a hidegebb hónapokban kifejezetten trendi mélyvörös vagy bordó színekig.

 


 


Ha bizonytalan vagy abban, hogyan tedd fel magabiztosan rúzst, használd csak úgy, mintha ajakápolót tennél az ajkaidra. Ne félj attól, hogy erőteljesebb a színe, és tedd fel közvetlenül. Ha biztonságosabbnak érzed, hogy előtte ajakceruzával kihúzd a körvonalakat, tedd úgy! Nem kell ragaszkodnod egyféle rúzs színéhez, kombinálj magadnak egy új ,extra színt!

Tudnod kell, hogy a rúzs nem tart örökké. Folyamatosan nyállal érintkezik, eszel, iszol, mozgatod az ajkaidat: elkerülehetetlen, hogy előbb-utóbb lekopik a szín. Nincs csodaszer, nincs örökké tartó megoldás. H tartósabbá szeretnéd tenni a színt, a rúzs felkenése előtt kend be ajkaidat pici alapozóval vagy korrektorral. Ez segíthet, de 1-2 óránként mindenképpen frissítsd fel a sminkedet az élénk hatás érdekében.

Légy merész és bátor, és hidd el, mindenki észre fogja venni a változást!


(Fotók: popsugar.com, ivillage.ca)